Politika arhiva vesti 31.03.2019

Vesić: Krivične prijave protiv Bastaća i SZS

RTS 31.03.2019
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i nasilje… »

Đurić o izjavi Hodžaja: Kosovske takse imale jedan cilj, a to je da naškode Srbiji

Danas 31.03.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da su kosovske takse na srpsku robu „imale jedan jedini cilj, a to je da naškode Srbiji i da nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine“. Kako se… »

Hodžaj: Taksa postigla željeni efekat, treba je obustaviti

RTV 31.03.2019
PRIŠTINA - Odluka Prištine iz novembra prošle godine da se uvede taksa na proizvode iz Srbije i Bosne postigla je željeni efekat, ocenio je danas zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj. On je, međutim, dodao da porez treba obustaviti kako se ne bi… »

Mihajlović: Traže izbore, a mole Boga da ih ne bude

RTS 31.03.2019
Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović rekla je da lideri Saveza za Srbiju, pored toga što nemaju jasnu politiku oko ključnih pitanja za državu i građane, nisu u stanju da iznesu ni jasan stav oko izbora. "Boško Obradović prvo poziva na… »

Vučić: Dođite u što većem broju na miting u Beogradu 19. aprila

Danas 31.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas iz Zrenjanina građane da u što većem broju 19. aprila dođu na miting u Beograd i tako pokažu koliko je Srbija snažna, demokratska, moderna i pristojna zemlja. „Da im pokažemo da ćemo čuvati… »

Božović: Građani da se izjasne na referendumu o izmeštanju centra Beograda

Beta 31.03.2019
Funkcioner Demokratske stranke i poslanik Balša Božović rekao je danas da "gradjani treba da se na referendumu izjasne o izmeštanju centra Beograda" i zatražio od vlasti referendum za centralne mesne zajednice koje su "pogodjene rekonstrukcijom… »

Dragan Đukanović: Za napredak Srbije čeka se nova Evropska komisija

Blic 31.03.2019
Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović izjavio je danas da ne očekuje značajniji napredak na evropskom putu Srbije do konstituisanja novih institucija Evropske unije. Izbori za Evropski parlament održžavaju se od 23. do 26. maja… »

Čeda Jovanović: Svi, osim mene, napali Vučića

Mondo 31.03.2019
Trudim se da budem pošten u analizi i da kažem da li vidim šansu ili problem, a i dalje mislim da u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću imamo šanse u nekim situacijama, izjavio je predsednik LDP Čedomir Jovanović. Foto: Mondo/Stefan Stojanović… »

Trifunović: Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik

Danas 31.03.2019
Mi se stalno pitamo šta je bitno Evropskoj uniji (EU), a nijednog trenutka se ne zapitasmo koliko smo mi zaista bitni toj EU, napisao je danas na svom privatnom Tviter nalogu predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović. „Dajte Slobu… »

Romano: Bombardovanje greška, kao i nezavisnost Kosova

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Bombardovanje je bila politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška, rekao je politički teoretičar Serđo Romano. "I u jednom i u drugom… »