Politika arhiva vesti 31.03.2019

Aktivisti SzS blokirali Kolarčevu; Vesić: Biće podnete krivične prijave

B92 31.03.2019
Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Gradski sekretarijat podneti krivične prijave zbog današnje blokade Kolarčeve ulice. Vesić je izjavio da su blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari… »

Đurić o izjavi Hodžaja: Kosovske takse imale jedan cilj, a to je da naškode Srbiji

Beta 31.03.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić rekao je danas da su kosovske takse na srpsku robu "imale jedan jedini cilj, a to je da naškode Srbiji i da nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine". Kako se… »

Hodžaj: Taksa postigla željeni efekat, šteta Srbiji od preko 150 miliona evra

Danas 31.03.2019
Odluka Prištine iz novembra prošle godine, da se uvede taksa na proizvode iz Srbije i Bosne postigla je željeni efekat, rekao je zamenik premijera Envera Hodžaja. „Šteta koja je Srbiji naneta u ovom periodu iznosi preko 150 miliona evra“, rekao… »

Mihajlović: Opozicija traži izbore, a Boga moli da ih ne bude

Radio 021 31.03.2019
Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je danas da lideri Saveza za Srbiju "nemaju jasnu politiku oko ključnih pitanja za državu i građane, kao i da nisu u stanju da iznesu ni jasan stav oko izbora". Mihajlović je… »

Vučić: Dođite u što većem broju na miting u Beogradu 19. aprila

Danas 31.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas iz Zrenjanina građane da u što većem broju 19. aprila dođu na miting u Beograd i tako pokažu koliko je Srbija snažna, demokratska, moderna i pristojna zemlja. „Da im pokažemo da ćemo čuvati… »

Božović: Građani da se izjasne na referendumu o izmeštanju centra Beograda

Beta 31.03.2019
Funkcioner Demokratske stranke i poslanik Balša Božović rekao je danas da "gradjani treba da se na referendumu izjasne o izmeštanju centra Beograda" i zatražio od vlasti referendum za centralne mesne zajednice koje su "pogodjene rekonstrukcijom… »

Đukanović: Ova administracija EU nije postigla mnogo u dijalogu

RTS 31.03.2019
Izbori za Evropski parlament održavaju se od 23. do 26. maja. Glasaće se u 27, odnosno 28 zemalja članica Evropske unije, u zavisnosti od toga da li će Velika Britanija do tada izaći iz zajednice ili će, ipak, ostati. Kako će uticati na Srbiju… »

Jovanović: Sa Vučićem imamo šanse u nekim situacijama

Blic 31.03.2019
Trudim se da budem pošten u analizi i da kažem da li vidim šansu ili problem, a i dalje mislim da u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću imamo šanse u nekim situacijama, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović… »

Trifunović: Nisam euroskeptik, već mislim da je EU serboskeptik

Danas 31.03.2019
Mi se stalno pitamo šta je bitno Evropskoj uniji (EU), a nijednog trenutka se ne zapitasmo koliko smo mi zaista bitni toj EU, napisao je danas na svom privatnom Tviter nalogu predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović. „Dajte Slobu… »

Poznati zapadni politički teoretičar: Bombardovanje greška, kao i nezavisnost Kosova

Pravda 31.03.2019
Bombardovanje je bila politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška, rekao je politički teoretičar Serđo Romano. "I u jednom i u drugom slučaju bile su… »