Vojvodina arhiva vesti 31.03.2019

Trivan: Znatno smanjena kupovina plastičnih kesa, "objavljen rat plastici"

Moj Novi Sad 31.03.2019
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naveo je da je od početka naplaćivanja plastičnih kesa, njihova kupovina smanjenja za oko 60 odsto. Kako se navodi u saopštenju, ministar je kazao da uskoro počinju i aktivnosti za smanjenje upotrebe… »

Prvenstvo kadeta u plivanju u Somboru

RTV 31.03.2019
SOMBOR - Na gradskom bazenu "Mostonga" u Somboru održano je zimsko pojedinačno i ekipno državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete. Više od 200 plivača iz 42 kluba okupilo se na gradskom bazenu u Somboru na zimskom državnom prvenstvu za kadete… »

Učenički projekti na kojima bi i stručnjaci pozavideli

Dnevnik 31.03.2019
Nastavu u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” karakteriše korišćenje savremene računarske i komunikacione tehnologije, učenje je prilagođeno potrebama i interesovanjima dece, a maturanti nesebično dele znanje s mlađim učenicima. Kao… »

MUP: Stroža pravila za mlade vozače od septembra

Moj Novi Sad 31.03.2019
Nova pravila za vozače sa probnom dozvolom trebalo je da važe od 3. aprila. Međutim, primena tih propisa je iz ekonomskih razloga odložena za septembar, kažu iz Uprave saobraćajne policije. - Ukoliko bismo počeli sa izdavanjem probnih dozvola na… »

Fudbal: Bačka 1901 osvojila bod u Čelarevu

Subotica.com 31.03.2019
Bačka 1901 osvojila je bod na gostovanju u Čelarevu odigravši nerešeno 1:1 sa ekipom ČSK Pivare u 21. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina. Fudbaleri Bačke nastavili su osvajanje bodova. U Čelarevu su odigrali nerešeno sa ekipom ČSK Pivare i u… »

Izložba o NATO bombardovanju u Muzeju Vojvodine

Dnevnik 31.03.2019
Izložba „20 godina od bombardovanja SR Jugoslavije” višeg kustosa, istoričara dr Predraga Bajića, biće otvorena u ponedeljak, 1. aprila u podne u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35. Muzej Vojvodine se uključio u obeležavanje sećanja na ove… »

Drugačije podneblje izazov za Novosađanina iz Holandije

Dnevnik 31.03.2019
Ako pitate Holanđanina Andrea van Kempena (André van Kempen) po čemu je poseban Novi Sad, reći će vam da, osim što je prestonica omladine i kulture, to je i grad ljubavi. Upravo iz tog razloga - ljubavi, pre nepuna tri meseca odlučio je da se… »

Tragedija u Subotici: Otkačio se deo krana, pao na radnika i ubio ga

Telegraf 31.03.2019
Do nesreće je došlo u subotičkoj fabrici koja se bavi remontom teretnih vagona. U fabrici "Tatravagonka Bratstvo", u nesreći na radu poginuo je radnik I. B. (59) iz Subotice, rečeno je RTS u Policijskoj upravi u Subotici. U subotičkoj fabrici, koja… »

"Zvezde" Prihvatilišta za napuštene pse i mačke: Medena i Micika

Subotica.com 31.03.2019
Medena je jednogodišnji pas mešanac, zlatno-bele dlake, energičnog i razigranog karaktera, dok je Micika umiljato šareno mače koje zaposlenima pravi društvo u kancelarijskim prostorijama. Kako se približavamo boksu u kojem je smeštena, Medena… »

Izmenjeno radno vreme dve ambulante tokom naredne sedmice

Subotica.com 31.03.2019
Tokom naredne sedmice, od 1. do 5. aprila, ambulante Bački Vinogradi i Hajdukovo radiće po izmenjenom radnom vremenu. Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, ambulanta Bački Vinogradi će u utorak i četvrtak raditi od 10 do 13 časova, u sredu od 13 i 30… »