Vojvodina arhiva vesti 31.03.2019

Klačar: Građanska neposlušnost realno sredstvo u borbi za demokratiju

Radio 021 31.03.2019
Sve češće se u javnosti pominje građanska neposlušnost kao vid izražavanja nezadovoljstva i način da se radikalizuju građanski protesti, koji već mesecima traju u celoj Srbiji. Sagovornik portala Danas Bojan Klačar iz CeSID-a kaže da "u… »

Opera SNP-a otvara Nomus premijerom Listove opere Sardanapalo

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće u utorak, 9. aprila Novosadske muzičke svečanosti, na sceni "Jovan Đorđević" s početkom u 20 časova, koncertnim premijernim izvođenjem nedovršene opere Franca Lista Sardanapalo, a nastupiće… »

Predavanje "Kratka istorija potrage za životom na Marsu" u ponedeljak u Gradskoj biblioteci

Radio 021 31.03.2019
Predavanje "Kratka istorija potrage za životom na Marsu" održaće se u ponedeljak, 1. aprila u Čitaonici Gradske biblioteke, Dunavska 1. O ovoj veoma aktuelnoj temi iz kosmologije govoriće Aleksandar Zorkić, urednik Astronomskog magazina i predsednik… »

Iznajmljivanje bicikala preko "NS bike" sistema ponovo moguće od ponedeljka

NoviSad.com 31.03.2019
Novi Sad - Usluge „NS bajk“ sistema, koji već devet godina funkcioniše u okviru JKP „Parking servis“, građani će moći da koriste od ponedeljka, 1. aprila. foto: nsbike.rs Novi korisnici se mogu registrovati na blagajni „Parking-servisa“ u… »

Kontejneri za kabasti otpad u Starom i Novom Žedniku i na Kelebiji

Subotica.com 31.03.2019
Tradicionalna akcija prolećnog održavanja gradskih i prigradskih mesnih zajednica nastavlja se naredne sedmice, kada će kontejneri za kabasti otpad biti postavljeni u Starom i Novom Žedniku i na Kelebiji. U okviru prolećne akcije čišćenja i… »

Kotrljanje ravnicom: Opterećenost prošlošću koči zadrugarstvo

Dnevnik 31.03.2019
Zemljoradnička zadruga „Sto-Vet“ iz Starog Žednika je novijeg tipa jer postoji 23 godine, sarađuje sa oko 500 poljoprivrednika sa severa Bačke i ostvaruje godišnji promet do 12 miliona evra. Direktor zadruge Džemil Džavić potseća da je… »

Putokaz u centru pobrkao lončiće

Dnevnik 31.03.2019
Restauracija Vladičanskog dvora u punom je jeku, ali je oštrom oku fotoreportera “Dnevnika” Radivoju Hadžiću pažnju privukao obližnji putokaz. Ko se od gostiju našeg grada povede za strelicom, svakako neće stići u Dunavski park, ukoliko je… »

Sunčano i toplo, najviša dnevna u NS oko 21°C

Moj Novi Sad 31.03.2019
U Srbiji će danas u većini predela biti sunčano i još malo toplije, sa temperaturom oko 20 stepeni. Vetar slab, severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 0, a maksimalna 21 stepen.​​​​​​​ VOJVODINA… »

Vlada predlaže obavezne skrininge i sankcije za one koji se ne odazovu

Moj Novi Sad 31.03.2019
Pred poslanicima Skupštine Srbije je set novih, ali i izmene nekih postojećih zakona iz oblasti zdravstva, a ukoliko budu usvojeni – za lekare, zdravstvene radnike i građane slede novine. Celokupan sistem zdravstvenog osiguranja će biti izmenjen… »

Automobilom udario u prodavnicu u centru Kraljeva i pobegao, u toku potraga

Radio 021 31.03.2019
Nepoznati vozač automobilom je udario u prodavnicu u centru Kraljeva, ali nema povređenih, a pričinjena je materijalna šteta. Sinoć oko 23 časa u centru Kraljeva automobil marke "reno" čačanskih registracija udario je u prodavnicu u centru… »