Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.04.2019

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

N1 Info 09.04.2019
FAST jedinica Republike Hrvatske u saradnji sa policijom Srbije uhapsila je Darjana Ješovnika, koji je duže vreme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Hrvatske, saopštio je MUP. Radi se o osobi osumnjičenoj da je deo lanca krijumčara kokaina… »

Malinari iz zapadne Srbije zadovoljni ponuđenom cenom

N1 Info 09.04.2019
Savez poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije, udruženja malinara, zadovojan je ponuđenom otkupnom cenom tog voća od 139,3 dinara za kilogram bez troškova prevoza i marže. To udruženje navelo je da su i otkupne cene kupine od 60 do 80 dinara za… »

Lavrov: Rusija na Arktiku nikome ne preti

N1 Info 09.04.2019
Rusija "ne preti nikome" na Arktiku, gde pojačava vojno prisustvo, već samo osigurava sopstvenu bezbednost, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. "Ne radimo ništa, sem što čuvamo bezbednost naše zemlje. Nikome ne pretimo, održavamo naše… »

Mirović pozvao Vojvođane da dođu na skup "Budućnost Srbije" u Novi Sad

N1 Info 09.04.2019
Predsednik Pokrajinske vlade i član Predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović organizovao je vanrednu konferenciju za novinare kako bi građane Vojvodine pozvao da 11. aprila dođu na skup "Budućnost Srbije" u Novi Sad. Izvor: N1 Kako je… »

Analitičar: Stopa rasta poljoprivrede na nivou zemalja podsaharskog regiona

N1 Info 09.04.2019
Agrarni analitičar Vojislav Stanković izjavio je da Srbija ima veoma skromne stope rasta poljoprivredne proizvodnje koje su na nivou najsiromašnijih zemalja podsaharskog regiona. "Fizički obim ostvarene poljoprivredne proizvodnje u tranzicionom… »

Radnik stradao kad su na njega pala vrata

N1 Info 09.04.2019
Jedan radnik stradao je kada su se vrata srušila na njega, tako da je Hitna pomoć mogla samo da konstatuje smrt, rečeno je agenciji Beta u ovoj službi, uz preciziranje da se to desilo sinoć oko 21.30 u Ulici Pančevački put, kao i da su vatrogasci… »

"Dr Spin" - šta to svaki diktator mora da zna ako želi da uguši slobodu medija

N1 Info 09.04.2019
Balkanska istraživačka mreža (BIRN) Srbija saopštila je da je sa fondacijom "Slavko Ćuruvija" i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) pokrenula kampanju "Dr Spin" koja se odnosi na kontrolu medija u Srbiji. BIRN je naveo da "Dr Spin"… »

Bastać i grupa ljudi blokiraju gradilište na Trgu Republike

N1 Info 09.04.2019
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i zaposleni u toj beogradskoj opštini okupili su se na gradilištu na Trgu Republike u znak protesta zbog radova u centru grada, nakon čega su radnici napustili taj prostor. Kako javlja reporterka N1… »

Barnije: Bregzit je opasan, vođe EU očekuju jasan plan Londona

N1 Info 09.04.2019
Pregovarač EU o izlasku iz članstva Velike Britanije Mišel Barnije izjavio je da je "Bregzit opasna i teška situacija" i da su zato šefovi diplomatija EU u Luksemburgu, predočili da samo jasan plan o usvajanju sporazuma EU-britanska Vlada može… »

Đorđević hoće Teodosića u Virtusu!

N1 Info 09.04.2019
Virtus iz Bolonje, na čijoj klupi sedi selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, sve će pokušati da u letnjoj pauzi potpiše ugovor sa Milošem Teodosićem. "Republika" prenosi da je ime kapitena Orlova prvo na listi želja dvostrukog… »