Politika arhiva vesti 07.05.2019

Jadranka Joksimović: EU a posebno neke države članice da obrate pažnju na zloupotrebu pojma genocid

Kurir 07.05.2019
BUDVA- Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da bi Evropska unija i posebno neke države članice trebalo više da obrate pažnju na zloupotrebu pojma - genocid. Skupština takozvanog Kosova usvojila je danas Nacrt rezolucije o… »

Fabrici: Jednostrane takse Prištine moraju biti ukinute

Nova ekonomija 07.05.2019
Nadamo se da će Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog što pre, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici za N1. Stav EU je, dodaje, jasan, a to je da jednostrane takse Prištine na robu iz Srbije moraju da budu ukinute… »

Uzavrelo na Trgu republike: Bastać blokira radove, dočekale ga uvrede i guranje

N1 Info 07.05.2019
Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Trga republike, koji su počeli početkom aprila, uveliko se izvode, ali predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, ne odustaje od ideje da, uz grupu odbornika, blokira mašine sve dok se ne organizuje referendum o… »

U Srbiju dolazi nemački proizvođač avionskih motora MTU

Radio 021 07.05.2019
Novu veliku fabriku delova i motora za avione u Južnom Banatu ili Sremu otvoriće kompanija MTU iz Minhena. U pitanju je vodeći nemački proizvođač avionskih motora s akcentom na proizvodnji turbina niskog pritiska, kompresora i tehnikama popravke… »

Fabrici: Reforme na putu ka EU moraju da budu kredibilne, a ne kozmetičke

N1 Info 07.05.2019
Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da je proširenje jedna od najuspešnijih politika EU, ali i dodao da su se od "velikog praska" pre 15 godina promenili i uslovi u procesu pristupanja EU i sama EU, koja kao institucija odgovara na nove… »

Lutovac (DS): Postojanje Slobodne zone jedna vrsta pobune protiv stanja u društvu

Novi magazin 07.05.2019
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da suština formiranja "Slobodne zone" u Beogradu nije u masovnosti već da je svakodnevno prisustvo opozicije jedna vrsta pobune protiv trenutnog stanja u društvu. Na konferenciji za… »

MSP: Kongo ne priznaje Kosovo

Blic 07.05.2019
Demokratska Republika Kongo ne priznaje, ni de jure ni de facto, entitet Kosova, poručeno je danas iz Ambasade Konga u odgovoru na depešu Ministarstva spoljnih poslova. Ambasada je notu uputila povodom navoda Bedžeta Pacolija, koje je 2. maja 2019… »

Mustafa: Na sledećoj sednici Vlade reciprocitet u odnosu na tablice i dozvole Srbije

Danas 07.05.2019
Vlada Kosova će na narednoj sednici doneti odluku o uspostavljanju reciprociteta na registarske tablice i vozačke dozvole za vozila i vozače iz Srbije, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa. Kako javlja lajmi.net, Mustafa… »

Samoopredeljenje: Vučić i Dodik su nepoželjni u Albaniji

Vesti online 07.05.2019
Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Boiken Abazi objavio je na Tviteru da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik "nepoželjne osobe" u Albaniji, u čijoj prestonici Tirani od srede treba… »

Kadri Veselji preti: Progon sličan Holokaustu; Kukavice, bićete uhapšene

B92 07.05.2019
Priština -- Predsednik kosovske skupštine tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na KiM. Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem "kukavicama koje su danas… »