Završena rasprava u načelu o Tijaninom zakonu, pred poslanicima ugovori o zajmovima

Beta 15.05.2019

Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o Predlogu izmena i dopuna Krivičnog zakonika, poznate kao Tijanin zakon i drugim promenama u krivičnoj materiji, a počelo je razmatranje niza ugovora o zajmovima za ifrastrukturu, ali i druge oblasti.

Pred poslanicima je na dnevnom redu potvrđivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije, za deonicu Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija).

Predloženo je da na dnevnom redu bude i potvrđivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E-763, deonica Preljina-Požega.

Zatim, potvrđivanje finansijskih ugovora Srbije i Evropske investicione banke Partnerstvo za lokalni razvoj i Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, i sporazuma Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu u projektu modernizacije poreske administracije.

Skupština treba da potvrdi i sporazume Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu za projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana i o zajmu za projekat unapređenja usluga elektronske uprave, kao i okvirni sporazum o zajmu LD 1981 (2018) Banke za razvoj Saveta Evrope za finansiranje javnog sektora i unapređenje infrastrukture u zdravstvu.

(Beta, 05.15.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »