Automobili arhiva vesti 16.05.2019

VIDEO: Renault EZ-POD concept

Auto blog 16.05.2019
* Renault EZ-POD je malo, autonommno, povezano i potpuno električno robo-vozilo * Ovo agilno vozilo je dizajnirano za prevoz ljudi i robe na kratkim relacijama, i to isključivo u gradovima * Baza je Renault Twizy * Ističu se i veliki bočni otvori za… »

Kako Volvo pomaže vlasniku automobila u slučaju saobraćajne nezgode VIDEO

B92 16.05.2019
Volvo je svojim kupcima ponudio novi besplatnu aplikaciju koja je osmišljena da im pruži savete i pomoć nakon eventualnog udesa. Volvo je u svetu prepoznatljiv kao kompanija koja veoma vodi računa o bezbednosti putnika, kako kroz tehnologije koje… »

Koliko bi elektromobili smanjili zagađenje vazduha

Mondo 16.05.2019
Transport je jedan od najvećih proizvođača ugljen-dioksida i električni automobili nisu rešenje tog problema. Foto: MONDO/Predrag Vujić Kada bi "preko noći" svi automobili u Evropi dobili isključivo električni pogon, globalna emisija CO2 bi se… »

Tesla Model 3 ima jednu veliku manu

Auto blog 16.05.2019
Jedan vlasnik Teslinog Modela 3 je otkrio i ukazao na veliku manu koju ovaj auto poseduje. Ne nije reč o agregatu, udobnosti, elektronici i komforu, već o dizajnu. Gepek ovog automobila napravljen je tako da bude potpuno neupotrebljiv po kišnom… »

''Honda'' potvrdila: Zatvaramo fabriku u Velikoj Britaniji

Večernje novosti 16.05.2019
Japanska kompanija Honda je potvrdila da će zatvoriti fabriku u britanskom gradu Svindon do 2021. godine, što će 3.500 radnika ostaviti bez posla, prenose britanski mediji. LONDON - Japanska kompanija Honda je potvrdila da će zatvoriti fabriku u… »

Teretnjaci na ulaz u Hrvatsku čekaju duže od pola dana

Mondo 16.05.2019
Razlog: usporen rad hrvatskih carinskih službi. Zadržavanja za teretna motorna vozila na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Mađarskoj su i dalje višečasovna, a najduže se na izlazak iz zemlje čeka na Batrovcima – 16 sati. Na Šidu teretnjaci… »

Hennessey počeo sa konstrukcijom prve šasije za Venom F5!

Vrele gume 16.05.2019
Tjuning kompanija iz Teksasa, Hennessey Performance, otkrila je da je počela sa radom na konstrukciji prve šasije od ugljenikovih vlakana koja će se naći na hiper automobili po imenu Venom F5. Teksaški tjuner je model Venom F5 premijerno predstavio… »

Nemačka policija traga za ukradenim Ferrari 288 GTO!

Vrele gume 16.05.2019
Nemačka policija je objavila informaciju da intenzivno traga za kradljivcem koji je na drzak način otuđio skupoceni Ferrari 288 GTO. Ovaj italijanski super automobil ukraden je prilikom test vožnje koju je zakazao “potencijalni kupac”. Ferrari 288… »

Bosch omogućava IoT povezanim stvarima da komuniciraju međusobno

Auto magazin 16.05.2019
Bosch je dostigao naredni nivo na putu da postane vodeći IoT snabdevač na svetu. Kao prvi korak ka tome, kompanija je omogućila umrežavanje automobila, mašina, zgrada i miliona drugih predmeta koji se nalaze u svakodnevnoj upotrebi... Bosch je samo u… »

VW Golf Mk8 – prve fotografije enterijera!

Vrele gume 16.05.2019
Volkswagen je iskoristio jučerašnji sastanak deoničara u Ženevi kako bi objavio prvu tizer fotografiju za enterijer nove generacije modela Golf. Međutim, već danas su se pojavile prve špijunske fotografije koje nam otkrivaju kako će enterijer… »