Automobili arhiva vesti 16.05.2019

Honda spremila CRF liniju za 2020.

Auto blog 16.05.2019
Honda je saopštila detalje svoje CRF „off-road“ i „trail“ linije za 2020. godinu, a novine koje nas očekuju uključuju više snage, poboljšane komponente šasije i nove boje. Modeli CRF250L, 450L i CRF250 Rally su dobili nove boje i grafike, a… »

"Prius" za medalju: Tojotin hibrid proglašen novim automobilom godine u Velikoj Britaniji

Večernje novosti 16.05.2019
"Tojota prius" je nadmašila sve konkurente u istraživanju " Auto Express Driver Power" za 2019. godinu i odnela zlatnu nagradu kao "Novi automobil godine" JAPANSKI giigant "Tojota" prednjači na polju hibridne tehnologije, pa zato i ne čudi, da je… »

Neobeleženi policijski BMW Serije 3: Idealan za presretača i druge tajne zadatke

Auto blog 16.05.2019
BMW je na sajmu specijalnih interventnih vozila "RETTmobil 2019" predstavio nekoliko vozila, a prva zvezda bio je BMW Serije 3 bez vidljivih policijskih obeležja. Automobil je predstavljen u crvenoj boji spoljašnosti a karakteriše ga "civilni" izgled… »

Prva vožnja: Nova Mazda 3 - čekajući "Kodoa"

B92 16.05.2019
Misteriozna reč iz naslova najjednostavnije bi se dala prevesti kao "duša pokreta"…. Tekst - Dejan Danilović; Izvor - Auto Magazin; Foto - Auto Magazin Ali, nije sve tako jednostavno, barem kad su Japanci u pitanju. Dolaskom novog dizajnerskog… »

Da li VW grupacija planira prodaju brendova Bentley i Lamborghini?

Total car 16.05.2019
VW grupacija je tek u početnoj fazi implementiranja svog “Vision 2030” plana. Taj plan podrazumeva ozbiljnu rekonstrukciju nemačkog giganta tokom narednih 11 godina. Nedavno su se pojavile informacije da bi neki premijum brendovi iz okvira VW… »

Uvek isti, stalno drugačiji

Auto blog 16.05.2019
Naklonost prema automobilima može biti urođena, ali je neretko i nasledna, te se u jednoj porodici zajedno sa samim automobilom prenosi sa kolena na koleno. U tom slučaju, deca su ta koja automobil naslede od svojih roditelja, a nasledni red katkad… »

Volvo sklopio sporazum sa CATL i LG o baterijama za električne automobile

N1 Info 16.05.2019
Švedski proizvođač vozila Volvo Cars potpisao je s kineskim CATL-om i južnokorejskim LG-om dugoročni sporazum o snabdevanju litijum jonskim baterijama za nove modele električnih automobila. Sporazum s kineskim proizvođačem baterija Contemporary… »

Objavljena lista najsmrtonosnijih automobila u SAD

Auto blog 16.05.2019
Firma za automobilsko istraživanje, iSeeCars, sastavila je listu najsmrtonosnijih automobila u SAD. Podaci istraživanja izvedeni su iz udesa koji uključuju vozila proizvedena između 2013. i 2017. godine. Brojke su izvedene prema broju fatalnih ishoda… »

TopSpeed test: Porsche Macan S

Auto blog 16.05.2019
Vozili smo restilizovani Macan S, kompaktni sportski SUV koji je za kratko vreme svog tržišnog života postao trenutno najprodavaniji model Porsche Nije neophodno zalaziti u neku duboku analizu aktuelne Porscheove game da bi se izvukao zaključak kako u… »

Najstariji preživeli Porsche i lični automobil Ferdinanda Porschea ide na aukciju

Auto blog 16.05.2019
Između hiljada automobilskih modela kroz istoriju postoji određeni broj onih koje bi iz ovog ili onog razloga mogli da nazovemo posebnim, a i među njima mogu da se istaknu oni zaista posebni automobili. U tu vrlo, vrlo i još jednom vrlo posebnu grupu… »