Ekonomija arhiva vesti 16.05.2019

Huawei: Mere SAD neće učiniti Ameriku sigurnijom ni jačom

N1 Info 16.05.2019
Kompanija Huawei saopštila je da ograničavanje njene delatnosti neće učiniti SAD sigurnijom ni jačom, posle mere administracije SAD kojom treba da se zaštite američke mreže od napada "stranih protivnika". Kako prenosi BBC, Huawei je saopštio da… »

Novi investicioni ciklus: U infrastrukturne projekte biće uloženo više od osam milijardi evra

B92 16.05.2019
Beograd -- Srbija ove godine počinje novi investicioni ciklus za infrastrukturne projekte, čija je vrednost veća od osam milijardi evra. On obuhvata vazdušni, vodni i železnički saobraćaj. Radi se o ulaganjima u autoput Koridora 11 Preljina -… »

Brnabićeva sa šefom Misije MMF: O platama, Poreskoj upravi, odlasku školovanih, ali i đacima u Srbiji! Uskoro će svaki od…

Kurir 16.05.2019
Predsednica Vlade Ana Brnabić i šef Misije MMF Jan Kes Martejn razgovarali su danas o sprovođenju i efektima aktuelnog savetodavnog programa koji Srbija ima s tom finansijskom organizacijom - reformama Poreske uprave, reformama plata, nastavku reforme… »

UBS otkucao kolege: Tajni dogovori koštaće pet banaka milijardu evra

B92 16.05.2019
Brisel -- Evropski regulatori tržišta kaznili su danas pet banaka sa ukupno 1,07 milijardi evra zbog nameštanja na spot tržištu kod 11 stranih valuta, objavio je Rojters. Švajcarski UBS nije kažnjen jer je prijavio dva kartela Evropskoj komisiji… »

Mali: Srbiji šampion u ekonomskim reformama, idemo dalje

Dnevnik 16.05.2019
BRISEL: Srpski ministar finansija Siniša Mali izjavio je, posle razgovora s komesarom za budžet i ljudske resurse EU Ginterom Etingerom u Briselu, da je Srbija dobila podršku za nastavak puta ka EU i sve pohvale za učinjene ekonomske reforme i… »

Uskoro najjeftiniji letovi između Srbije i Crne Gore

SEEbiz 16.05.2019
NIŠ - Usred ljetnje turističke sezone 2019. počeće do sada ubjedljivo najjpovojniji avio-letovi između Crne Gore i Srbije, više nego upola jeftiniji o aktuelnih redovnih linija iz Podgorice i Tivta za Beograd na kojima lete nacionalne kompanijje… »

Komercijalna banka "na oku" Rajfajzena, ali...

RTV 16.05.2019
BEČ - Rajfajzenbank Internacional (RBI) namerava da se dalje širi u zemljama istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johan Štrobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku. "Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima smo… »

Pošta Srbije ponovo dobitnik priznanja Moj izbor

Beta 16.05.2019
Pošta Srbije saopštila je da je i ove godine dobila priznanja "Moj izbor" za omiljeni domaći brend u 2019. godini, a da je njenom kurirskom servisu Post-ekspres ponovo pripalo drugo mesto. Vodeću poziciju Pošte Srbije i Post-ekspresa u kategoriji… »

TS: Ugovaranje državnih zajmova mimo Zakona o javnim nabavkama

Novi magazin 16.05.2019
Transparentnost Srbija (TS) je danas ukazala da osam sporazuma o zajmovima, koje Skupština Srbije razmatra na aktuelnoj sednici, isključuju primenu Zakona o javnim nabavkama. "Praksa direktnog ugovaranja najvrednijih javnih radova kroz međudržavne… »

Kruševac, Užice i opštine Paraćin i Vrbas u trci za Evropsku energetsku nagradu

Beta 16.05.2019
Predstavnici lokalnih samouprava u Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu potpisale su danas u Beogradu ugovor o pridruživanju Asocijaciji Evropske energetske nagrade (EEA) za stalno unapredjenje praktičnih energetskih i klimatskih politika. Ugovor je… »