Jedan od pet miliona večeras kuca na vrata predsedništva

Beta 11.01.2020

Građanski protest "Jedan od pet miliona" počeo je večeras u centru Beograda, a kako je najavljeno, posle protestne šetnje učesnici će "kucati" na vrata predsedništva Srbije, u simboličnoj akciji "oslobađanja institucija".

"Ove subote kucaćemo na vrata zgrade predsedništva. Kucali smo na vrata Rektorata pre nego što smo ga oslobodili, kucali smo na vrata Radio televizije Srbije, kucali smo i na vrata Skupštine", poručio je organizator u pozivu na protest.

Kako se naveli, u ovom 58. po redu protestu, "nastavljaju da oslobađaju institucije kucanjem".

Prilikom nedavnog "kucanja" na vrata Skupštine Srbije došlo je do žestog guranja učesnika protesta sa obezbeđenjem, ali su oni ipak uspeli da se popnu stepenicama i dođu do ulaza, gde su se kraće zadržali.

Do većeg incidenta je došlo prošle godine kada su učesnici protesta nameravali da ostave ispred ulaza u predsedništvo zahteve za fer izbore, ali je obezbeđenje grubo intervenisalo.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković je kasnije saopštio, pokazujući modrice, da je tada povređen i da je zatražio pomoć u Urgentnom centru.

Protestna šetnja večeras počinje sa platoa kod Filozogskog fakulteta, prema zgadi Radi televizije Srbje do predsedništva.

(Beta, 01.11.2020)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »