Radulović (DJB): Nakon bojkota novi izbori u Srbiji će biti raspisani vrlo brzo

Beta 25.01.2020

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću potreban privid višestranačja kako bi svojim "gazdama" u Nemačkoj "mogao da završava posao sa tobože legitimnom Skupštinom".

Govoreći o najavi snižavanja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto i bojkotu predstojećih izbora, Radulović je u Temerinu izjavio da Parlament u kojem će sedeti predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj neće imati legitimitet, te smatra da će novi izbori morati da budu raspisani vrlo brzo.

"Zato pokušavamo da izvršimo pritisak na vlast, da nam omogući fer i poštene izbore. Bojkot nije cilj, nego sredstvo da do takvih izbora dođemo", rekao je Radulović, saopštio je njegov pokret.

Kazao je da su građani Srbije "priznali zbunjenost" zbog podrške Evropske unije Vučiću, "koja zagovara izlazak na izbore", i dodao da, navodno, rezultati istraživanja pokazuju da će odziv birača biti ispod 40 odsto, te to stvara nervozu vlastima u Srbiji i EU.

"Naše je da istrajemo u zahtevima i da ne odustanemo od bojkota. Ukoliko Savez za Srbiju (SzS), Pokret slobodnih građana (PSG) i DJB budu bojkotovali izbore, uskoro možemo očekivati promene u Srbiji. U svetu se dešavaju tektonske promene, jačaju suverenisti širom sveta. Na talasu te borbe protiv globalizma je velika prilika za Srbiju. Ne smemo ponovo prespavati promenu odnosa u svetu", zaključio je on.

(Beta, 01.25.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »