SRS: Nova zgrada RTV u Novom Sadu završena a još nije useljena

Beta 10.02.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas pokrajinskog premijera Igora Mirovića da odgovori kada će Radio televizija Vojvodine biti useljena u novu poslovnu zgradu u novosadskom naselju Mišeluk, koja je završena krajem novembra prošle godine i koštala 44 miliona evra, odnosno "tri puta više od prvobitnog plana".

Predsednik poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić naveo je da ne postoji naznaka kada će biti useljena nova zgrada RTV čiji je kvadratni metar koštao "više od 1.600 evra".

"Urnebesni performans u režiji Igora Mirovića, sa jednokratnim preseljenjem dela opreme za potrebe puštanja signala iz nove zgrade, govori o suštini naprednjačke vlasti u Pokrajini. Magla, iluzija, prevara! Pušten je prvi, ujedno i poslednji signal iz zgrade, koja je plaćena 44 miliona evra", naveo je Jakšić a prenela Srpska radikalna stranka.

On je ocenio da Radio televizija Vojvodine "nije medijski servis građana, nego partijska televizija Srpske napredne stranke, na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobne i u kriminalu ogrezle republičke, pokrajinske i lokalnih vlasti".

Pozvao je Mirovića i da kaže "ko 'duva' fakture za opremu RTV i ko i za čije interese je 'duvao' fakture za građevinske radove na novoj zgradi, pa je izgradnja koštala tri puta više od prvobitnog plana".

"Ko će platiti opremanje nove zgrade? Kada će se RTV iseliti iz objekta u ulici Ignjata Pavlasa, kako bi još jedan performans Igora Mirovića – tzv. Muzej 2021 bio realizovan? Kada će generalni direktor RTV Miodrag Koprivica u penziju", upitao je Jakšić.

(Beta, 02.10.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »