Živković: Očekujem za nijansu bolji rad REM-a što neće biti teško jer REM do sada nije radio ništa

Beta 12.02.2020

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ne očekuje dramatične promene u radu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pred održavanje izbora, ali da očekuje "za nekoliko nijansi bolje ponašanje i bolji rad zato što su oči domaće i međunarodne javnosti uprte u njih, što neće biti teško jer do sada REM nije radio ništa".

Živković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se ne seća da je "za nekoliko godina postojanja REM doneo bilo kakvu odluku, a da je imala bilo kakve veze sa njihovim nadležnostima", kao i da očekuje da će se REM "vaditi da praćenje izbornih dešavanja nisu deo njihovog posla, što ne znači da oni ne treba i time da se bave".

"Nezavisne institucije u autoritarnom društvu služe za skrivanje onog ko je autoritaran. Za sve što se dešava u Srbiji, od kočenja na naplatnoj rampi u Doljevcu, do toga kako rade REM i mediji odgovoran je Aleksandar Vučić, on sam sebe gura u to. Po Ustavu njegovo je da ustane kada se svira himna, da deli ordenje, da pomiluje neko tele, on nema nikakve nadležnosti ni u čemu drugom, čak ni u slučaju rata", kazao je Živković.

Živković je rekao i da "Aleksandar Vučić nije ni vrhovni komandant kako ga proglašavaju bivši "julovci" i pobegulje iz vojske, koji su dali svoje nadležnosti nekome ko nema to pravo".

(Beta, 02.12.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »