Šešelj sa Harčenkom: Integracija sa Rusijom, pristupanje vojnom savezu ODKB (VIDEO)

Beta 18.02.2020

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je danas, u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da su srpski radikali izrazito proruski orijentisani i da se zalažu za integraciju Srbije sa Rusijom i pristupanje vojnom savezu ODКB.

Šešelj je naveo i da se SRS zalaže za dodelu diplomatskog statusa srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, saopštila je ta stranka, precizirajući da je Harčenko posetio njeno sedište.

Šešelj je, u ime srpskih radikala i građana Srbije, zahvalio zbog činjenice da se Rusija stara o teritorijalnom integritetu Srbije, "saveznik je naše zemlje po pitanju rešavanja situacije sa Кosovom" i pozvao vlasti u Srbiji da "priznaju Кrim i Sevastopolj".

Harčenko i Šešelj su, "u izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru", razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu i Rusiji i zaključili da srpski radikali i predstavnici ruskog diplomatskog kora održavaju intenzivnu i razvijenu saradnju zasnovanu na uzajamnom poverenju.

(Beta, 02.18.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »