Košarkaši Zvezde izgubili od Fenerbahčea

Beta 04.03.2020

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Istanbulu od Fenerbahčea sa 63:66 (20:22, 17:19, 14:10, 12:15), u utakmici 27. kola Evrolige.

U ekipi Zvezde Lorenco Braun postigao je 14 poena uz pet skokova i tri asistencije, a 14 poena postigao je i Kevin Panter. Džejms Gist utakmicu je završio sa devet poena i pet skokova, dok su po osam poena dodali Marko Jagodić-Kuridža, koji se povredio i Stratos Perperoglu.

Svi košarkaši Fenerbahčea koji su igrali upisali su se među strelce, a najefikasniji je bio srpski igrač Nikola Kalinić sa 10 poena. Nando De Kolo i Derik Vilijams postigli su po devet poena, Ali Muhamed osam, a Jan Veseli sedam poena.

Fenerbahče je vodio tokom prvog poluvremena, uz prednost do sedam razlike, a Zvezda je u trećoj četvrini uspela da povede i sa četiri razlike. Ekipe su se zatim smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspela da napravi osetniju prednost i prelomi utakmicu.

Meč je ušao u neizvesnu završnicu, a 40 sekundi pre kraja poentirao je Nikola Kalinić za vođstvo turske ekipe od 66:63. Zvezda je posle toga izgubila loptu, ali je sa druge strane "trojku" promašio Nando De Kolo. U poslednjem napadu, šest sekundi pre kraja, "trojku" je promašio Stratos Perperoglu, a zatim je neuspešan bio i Džejms Gist, pa je Zvezda izgubila.

Zvezda sada ima 10 pobeda i 17 poraza na 15. mestu na tabeli, a ekipa koju predvodi srpski trener Željko Obradović zauzima sedmo mesto sa 13 pobeda i 14 poraza.

U sledećem kolu u petak Zvezda dočekuje Makabi, a Fenerbahče će igrati kao gost protiv Himkija.

(Beta, 03.04.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »