Mladenović (Nova stranka): Gde je Beogradu novac za osobe koje dobijaju pomoć

Beta 19.03.2020

Predsednik beogradskog odbora Nove stranke Branko Mladenović izjavio je  da je osobama koja dobijaju jednokratnu novčanu pomoć, propisanu u Gradskom centru za socijalni rad, to uskraćeno i da je odgovor nadležnih da "nema para u gradskom budžetu".

Mladenović je u pisanoj izjavi upitao gradsku vlast na šta je potrošen novac za tu namenu, "u čijim je džepovima završio, jer u rukama onih kojima je najpotrebniji sigurno nije".

"Ovaj sraman odgovor gradskih čelnika ne samo što dolazi nakon godina rasipanja novca građana na preskupe novogodišnje rasvete ili neplanskog raskopavanja ulica, koje ni nakon brojnih rekonstrukcija nisu u dobrom stanju, već je upućen građanima u trenutku pandemije opasnog virusa, kakvu moderni svet ne pamti", navodi Mladenović.

Kazao je se širom sveta, pored brige o zdravlja, brine i o posledicama pandemije korona vriusa na globalnu ekonomiju - da li će se zadržati radna mesta, primati plate i penzije...

"Svakodnevno iz medija dobijaju poruke da veruju svojoj državi i da je ona spremnija na ovakav izazov od mnogih razvijenih zemalja, a onda se obrate Centru za socijalni rad, računajući barem na tu malu pomoć, ali para u budžetu navodno nema", rekao je on.

(Beta, 03.19.2020)

Budžet »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »