Boško Obradović traži odlaganje izbora za jesen i tehničku vladu

Beta 21.04.2020

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović tražio je danas da izbori u Srbiji budu odloženi za jesen, zbog zaštite zdravlja građana, a da posebnim zakonom takođe bude izabrana prelazna, tehnička vlada stručnjaka, uz podršku svih političkih opcija.

"Prema svemu onome što Krizni štab, režimska struka i režimski mediji rade u poslednjih nekoliko dana jasno je da se (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću žuri da se priča o epidemiji završi i da se što pre ide na izbore", saopštio je Obradović.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima on je ocenio paradoksalnim promenu medijske priče i najavu kraja vanrednog stanja uprkos velikom broju zaraženih od korona virusa na dnevnom nivou, a kako je dodao za taj paradoks nema drugog obrazloženja izuzev "hitnosti nastavka lažnog izbornog procesa koji mora biti okončan pre leta".

"Predsednik Srpske napredne stranke očito želi da zbrzi izbore kako bi na talasu ukidanja Narodne skupštine i totalnog medijskog mraka, uz zloupotrebu epidemije za nastavak predizborne kampanje drugim sredstvima i kupovinu glasova došao do nove izborne krađe i produžetka ličnog režima", naveo je Obradović.

Prema njegovoj oceni, jedino "logično" i "razumno", imajući u vidu brigu o zdravlju ljudi, jeste da izbori budu odloženi za jesen, iako aktuelnoj Vladi Srbije 3. juna ističe mandat, tako da bi Skupština na poslednjoj sednici u ovom sazivu morala da usvoji lex specialis kojim bi ujedno bila izabrana i prelazna vlada.

On je dodao da u prelaznoj vladi ne bi mogli da sede ni lideri vlasti, kao ni lideri opozicije, već stručnjaci koji bi imali zadatak da saniraju posledice pandemije po ekonomiju i radna mesta, oslobode medije i organizuju slobodne i poštene izbore.

"Upravo je to ono čega se Aleksandar Vučić najviše plaši i zato je spreman da rizikuje zdravlje građana i ovih dana toliko naglo i nelogično ubrzava stvari oko završetka epidemije da bi što pre održao lažne izbore na kojima namerava da pobedi po svaku cenu, pa i po cenu zdravlja stanovništva", rekao je Obradović.

(Beta, 04.21.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »