KRIK: Nikola Petrović za dve godine stekao dve vile u Beogradu

Beta 27.04.2020

Nikola Petrović, bivši direktor "Elektromreže Srbije" i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izgradio je vilu na Dedinju, dok je njegova supruga Maja Petrović kupila nekadašnje državno zdanje na Košutnjaku, pokazuju zvanična dokumenta koja su prikupili novinari KRIK-a.

Na Dedinju, elitnom kraju u Beogradu, nedaleko od "Kuće cveća" i Partizanovog stadiona, prošle godine nikla je luksuzna vila od hiljadu kvadrata. Ispred nje sazidana je i kućica za obezbeđenje. Desetak minuta vožnje odatle, u diplomatskom naselju na Košutnjaku, nalazi se manja vila izgrađena osamdesetih godina za potrebe diplomatskih predstavnika. Oba objekta bračni par Petrović je stekao u protekle dve godine, piše KRIK.

Nije poznato koliko ih je bračni par Petrović platio, jer su ti podaci skriveni u dokumentima do kojih je došao KRIK. Papiri, međutim, pokazuju da su Petrovići do nekretnina došli na neobičan način – u oba slučaja, nekretnine su najpre kupili i kratko posedovali drugi ljudi, pa ih preprodali Petrovićima.

Naime, Petrovićev poslovni partner u biznisu sa mini-hidroelektranama Dragan Klisura, kupio je plac na Dedinju da bi ga nekoliko meseci kasnije prodao Petroviću. Petrović je na tom zemljištu nedavno izgradio luksuznu vilu.

Kada je u pitanju vila na Košutnjaku, porodica Petrović ju je tri i po godine iznajmljivala od državne firme DIPOS. Nakon što je DIPOS najavio njenu prodaju krajem 2016, Petrović je za list Politika negirao da će da je kupi.

Vilu na Košutnjaku u januaru 2017. je kupio Mladen Vuković, vlasnik marketinške agencije "Plus media", a manje od mesec dana kasnije prodao je Petrovićevoj supruzi.

Petrović je odbio je da razgovara sa novinarima KRIK-a.

"Odakle vama ideja da ja imam obavezu da vama bilo šta govorim? (…) Znači, više me ne zovite, jer ću vas prijaviti za uznemiravanje", rekao je on u kratkom telefonskom razgovoru.

Tekst je dostupan na internet adresi https://www.krik.rs/nikola-petrovic-supruga-vlasnici-dve-nove-vile-vredne-cetiri-miliona-evra/

(Beta, 04.27.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »