Živković: Da se kolege iz opozicije koje su za bojkot izbora, predomisle i iznenadimo Vučića

Beta 06.05.2020

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će Predsedništvo njegove stranke do kraja ove nedelje doneti konačnu odluku o izborima u Srbiji, ali da nije promenjeno mišljenje o smislu bojkota.

"Prema istorijskim i naučnim dokazima ni jedan bojkot u istoriji čovečanstva nije uspeo u svojim namerama", rekao je Živković novinarima u holu Skupštine Srbije.

On je istakao da su uslovi za izbore još gori nego što kažu njegove "opozicione kolege" koje su za bojkot, ali se na izbore mora izaći, ući u borbu i pokazati građanima šta je sve "loše, tragično i kriminalizovano, uradio ovaj režim", i treba biračima ponuditi alternativu.

"Vlast se ne može lako promeniti na ovim izborima, ali je ovo prilika za težak šamar aktuelnoj vlasti", rekao je Živković.

On je pozvao Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i druge bliske njima da "razmisle ubrzano i sa jasnim razumevanjem šta znači ova ili ona odluka i preuzimanje odgovornosti za odluke".

"Neka do kraja ove nedelje razmisle i promene mišljenje, da neprijatno iznenadimo Vučića tako što će protiv sebe od ponedeljka imati opozicioni, demokratski front", rekao je Živković.

Po njegovim rečima, predsednik Vučić bi zbog toga imao velike probleme sve do predsedničkih izbora.

"Na njima bi sigurno izgubio, a do tada bi ovaj front trebao da izabere adekvatnog protivkandidata Vučiću na tim izborima", naglasio je Živković.

(Beta, 05.06.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »