Slobodari traže od Vučića da vlast obustavi napade na vladiku SPC Grigorija

Beta 13.07.2020

Narodni slobodarski pokret pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "momentalno obustavi" napade predstavnika vlasti na vladiku SPC Grigorija "na isti način na koji je svojevremeno prekinuo napade na mitropolita Amfilohija".

Navodeći da je zamenik gradonačelnika Beograda i visoki funkcioner SNS Goran Vesić "javno optužio i sudu tužio vladiku Grigorija za narkomaniju i podstrekivanje na ubistvo", slobodari su ocenili da Srbija "ne pamti ovako gnusnu stvar, a pogotovo situaciju u kojoj na ovako direktan udarac vlasti na SPC gotovo da nema reakcije".

"Ovo je težak i složen istorijski trenutak i sramno je to da vlast nema sluha da posluša vladiku koji je digao glas u zaštitu naroda koji se pobunio i koji zbog toga trpi brutalnu policijsku represiju", naveli su slobodari.

Advokat Vladimir Gajić, zastupnik episkopa diseldorfskog i cele Nemačke Grigorija, izjavio je ranije da će podneti građansku tužbu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog uvreda i kleveta upućenih episkopu SPC.

(Beta, 07.13.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »