Kon: Ne osećam se prijatno zbog zahteva više od 2.000 lekara za smenu članova Kriznog štaba

Beta 24.07.2020

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se ne oseća prijatno zbog zahteva više od 2.000 lekara za smenu članova Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i istakao da potpisnici tog apela nisu neprijatelji, već da je zajednički neprijatelj virus.

"Ovih 2.000 potpisnika i više ne mogu biti protivnici, oni su 'ujedinjeni u borbi protiv kovida'. To što se nalazimo u ovoj poziciji, eto desilo se", poručio je Kon gostujući u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Istakao je i da ljudi ne shvataju da Krizni štab čini 40 ljudi, od kojih su tek deset medicinski stručnjaci - epidemiolozi, infektolozi, virusolozi i imunolozi, te da situacija u Kriznom štabu nije crno-bela, odnosno da lekari "nisu tako servilni kao što se misli".

On je istakao važnost komunikacije sa javnošću, navodeći da pojedini članovi Kriznog štaba iz medicinske struke misle da komunikaciju treba bojkotovati jer razna pitanja novinara doživljavaju kao uvrede.

"A ja lično smatram da je neophodno neprekidno nastaviti komunikaciju", kazao je on.

Upitan da li se podaci koji se saopštavaju svakog dana na konferencijama za novinare Kriznog štaba odnose na testirane u poslednja 24 sata ili obrađene testove u poslednja 24 sata, Kon je rekao da ni on sam "najiskrenije ne zna".

(Beta, 07.24.2020)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »