Dačić: Dosta je više gnusnih laži da je vlast spremna da prizna Kosovo

Beta 01.08.2020

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić osudio je danas kao "gnusne laži" tvrdnje da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova.

"Dosta je više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio (lider Dveri) Boško Obradović", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

Dačić je izjavio da su "Srbija i Vučić milion puta jasno rekli" da Beograd želi dijalog i mirno rešenje problema, ali da "ne pristaje na ucene i ultimatum za priznanje Kosova".

"Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo", dodao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je naveo da je Srbija u prethodnih osam godina, koliko traje vladajuća koalicija njegove Socijalističke partije Srbije i Vučićeve Srpske napredne stranke, "vratila pitanje Kosova na dnevni red", za razliku od vremena kada je stožerna stranka vlasti bila Demokratska stranka na čelu s Borisom Tadićem.

"U to vreme je skoro 90 zemalja priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije", dodao je Dačić.

On je ocenio da o tome "koliko je ko uradio najbolje govore pohvale" koje Tadiću i tadašnjem ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću "upućuju albanski lideri, kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu".

(Beta, 08.01.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »