Ističe zakonski rok za podnošenje predloga za utvrđivanje činjenica o nestalim bebama, predloženo produženje zbog vanrednog stanja (VIDEO)

Insajder 11.09.2020  |  Insajder
Ističe zakonski rok za podnošenje predloga za utvrđivanje činjenica o nestalim bebama, predloženo produženje zbog…

Danas ističe zakonski rok za podnošenje predloga za utvrđivanje činjenica o statusu novorođenog deteta za koje se sumnja da je nestalo iz porodilišta u Republici Srbiji sudu, koji je prethodno određen usvajanjem istoimenog leks specijalisa. Katarina Golubović iz Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) za Insajder kaže da se nada da danas ipak neće biti poslednji dan za podnošenje predloga, jer je potrebno produženje zbog vanrednog stanja.

Zakon o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji stupio je na snagu 11. marta i predvideo rok od šest meseci za podnošenje predloga višim sudovima za pokretanje postupka. Međutim, Golubović za Insajder kaže da je Ministarstvo pravde dalo mišljenje kojim bi Uredba Vlade Srbije o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja, zahvaljujući kojoj rokovi nisu tekli u tom periodu, trebalo

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »