Digitalno predstavljanje Srbije na Sajmu knjiga u Frankfurtu 2020.

Beta 13.10.2020

Srpska književnost će na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, koji počinje sutra, u sredu, 14. i traje do 18. oktobra, biti predstavljena u prilagođenom, digitalnom formatu, zbog pandemije.

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da će "virtuelna sajamska publika" moći da se upozna s nekima od najznačajnijih srpskih pisaca i s delom najnovije izdavačke produkcije Srbije.

Posle sajmova knjiga u Pekingu i Moskvi, na digitalnoj platformi Sajma knjiga u Frankfurtu postavljene su tzv. "oglasne table", na kojima su izložene promotivne fotografije knjiga s kratkim beleškama, video-prezentacije dela i autora, i snimci razgovora s piscima.

Tu su i informacije o knjigama nagrađenim Andrićevom i Ninovom nagradom u poslednjih deset godina, kao i poseban segment posvećen Dragoslavu Mihailoviću koji ove godine puni 90 godina, a čije su pripovetke u prevodu na nemački jezik prošle godine privukle posebnu pažnju.

U virtuelnom predstavljanju posetiocima i izdavačima je ukazano i na klasike srpske književnosti, na neke od najznačajnijih autora druge polovine 20. veka i posebno na savremene pisce koji su već izazvali interesovanje stranih izdavača, kao i one čija bi dela mogla da budu zanimljiva urednicima i prevodiocima.

Sajam će moći da se poseti na: https://sajam.unilib.rs/nemacka/ i https://catalog.services.book-fair.com/en/exhibitors-and-directories/exhibitors-a-z/exhibitors-details/ID/1069023/action/detail/controller/Exhibitors/.

(Beta, 10.13.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »