Đorđević (Oslobođenje): Režim u Beogradu svestan da pregovara sa ratnim zločincima sa Kosova

Beta 06.11.2020

 Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je večeras da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i "njegovi" funkcioneri "potpuno svesni da pregovaraju i dogovaraju se sa ratnim zločincima iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova".

On je optužio predstavnike vlasti u Beogradu da "već punih osam godina trguju Kosovom kao na pijaci i to sa ljudima optuženim za najteže zločine nad Srbima".

"Marko Đurić je rekao da im ja spočitavam, citiram, neprincipijelnost prema ratnim zločincima. Dobro je znati da su i oni potpuno svesni da pregovaraju i dogovaraju se sa ratnim zločincima. Hvala Marku Đuriću što je to potvrdio srpskoj javnosti", naveo je lider Oslobođenja odgovarajući na kritike bivšeg direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i budućeg ambasadora Srbije u SAD. 

Ocenio je da je "od Briselskog sporazuma do danas", vlast Srpske napredne stranke "uspostavila granicu između Srbije i Kosova, povukla srpske institucije sa severa pokrajine, dala zločincima iz takozvane OVK energetiku i telekomunikacije, a da im je sada dopustila i međunarodno priznanje".

"Zauzvrat nisu dobili ništa za Srbiju, bar ne javno. Pitanje je šta su dobili za sebe lično. Marko Đurić je za svoje učešće u ovoj sramnoj trgovini nagrađen pozicijom ambasadora u Vašingtonu gde treba da osigura da se dogovori o konačnom priznanju Kosova sprovedu do kraja", naveo je Đorđević.Dodao je da u rešavanju budućeg statusa Kosova, Srbija mora poštovati Rezoluciju 1244 i svoj Ustav.

"Vučić i Đurić se iz nekog razloga žure da što pre završe posao oko Kosova, iako je jasno da je Srbija sada u prednosti, jer su kosovski funkcioneri i osnivači te kvazi-države sada optuženi za ratne zločine. Pa zašto onda žure? Šta god da su im obećali u zamenu za Kosovo, treba da znaju da će narod Srbije nakon oslobođenja poništiti svaki njihov potpis. Poništićemo i vratićemo sve ono što su predali Tačiju i njegovim ratnim zločincima za ovih osam godina izdaje”, naveo je Đorđević. 

(Beta, 11.06.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »