Kostić (Dveri): Vučić ubrzava integraciju s Albancima u cilju predaje Kosova

Beta 13.11.2020

Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić je danas ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ubrzava integraciju sa Albancima u cilju predaje Kosova i Metohije".

Kostić je u pisanoj izjavi naveo da "predsednik Srbije poredi situaciju u Nagorno-Karabahu sa Kosovom i Metohijom, i opet insistira na ubrzavanju rešavanja kosovskog pitanja, iako je svestan da narod ne podržava njegove dogovore sa Albancima kroz predlog Sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i projekta Mini Šengen".

Vučić je u četvrtak juče posle sastanka sa ambasadorima "Kvinte" i šefom Delegacije EU u Srbiji, Semom Fabriciom, uporedio situaciju u Nagorno-Karabahu s kosovskim konfliktom i rekao da "zamrznuti konflikt može da izraste u katastrofu", te "ne smemo da ostavimo zamrznuti konflikt našoj deci".

"Da li to Vučić ponovo pokušava da ubedi javnost da je jedino rešenje za Srbiju potpisivanje Sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i neprotivljenje ulasku lažne države Kosovo u Ujedinjenje nacije?", pitao je Kostić.

Kostić je rekao da za Vučićev "opstanak na vlasti to možda i jeste najbolje rešenje, ali sigurno nije za Srbiju i Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji".

Vučićeva izjava izazvala je negodovanje i u Prištini.

(Beta, 11.13.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »