Kosovska ministarka: Vučiću neće biti dozvoljena poseta 'dok se ne izvini za genocid'

Beta 25.11.2020

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova, Meljiza Haradinaj-Stubla, poručila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće dobiti dozvolu da poseti Kosovo, "sve dok se ne izvini za genocid počinjen nad narodom Kosova".

Ona je na Tviteru napisala da "niko iz Srbije neće imati dozvolu za posetu Kosovo" i da je "gotovo vreme kada je Kosovo zloupotrebljeno kao moneta za međunarodno potkusurivanje i kao platforma za političku za politički šou Vučića i Srbije".

"Nema dozvole za vas da posetite Kosovo sve dok se ne izvinite za genocid počinjen nad našim narodom i dok odgovorni za taj genocid ne budu izvedeni pred lice pravde", napisala je kosovska ministarka na Tviteru.

Ministarstvo inostranih poslova i dijaspore Kosova (MIP) je u subotu, 21. novembra, saopštilo da neće dozvoliti posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu. Ministarstvo je potvrdil da je Vučić u četvrtak, 19. novembra, podneo zahtev da sa još trojicom svojih saradnika poseti Kosovo.

U delegaciji sa Vučićem bi trebalo da budu ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković i bivši direktor te kancelarije Marko Đurić, nedavno postavljen za ambasadora Srbije u SAD.

Zahtev za posetu usledio je nakon otkrića masovne grobnice u Srbiji, za koju se sumnja da sadrži tela kosovskih Albanaca poginulih u sukobima 1999. godine, navodi Gazeta ekspres.

(Beta, 11.25.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »