SRS: Najmoćniji deo mafije je u telu vladajućeg režima (VIDEO)

Beta 10.12.2020

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je danas da je vlast zakasnila sa borbom protiv mafije, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio sredinom oktobra, jer je najmoćniji deo današnje mafije "u telu vladajućeg režima, na čelu sa Zvonkom Veselinovićem".

Damjanović je na konferenciji za novinare rekao da je Veselinovića, "sa njegovom kriminalnom biografijom", sadašnja ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović angažovala za izgradnju Koridora 10 i 11.

"Veselinović je staklar iz Kosovske Mitrovice, poznat još iz 2001. godine kao krijumčar automobila, a kasnije se njegova grupa bavila i falsifikovanjem ličnih dokumenata. Uhapšen je 2003. godine u Novom Pazaru sa tri kilograma heroina, za koje je sam priznao da je njegov i da je hteo da ga proda u tom gradu, iako je na suđenju opovrgnuo svoju izjavu", rekao je Damjanović.

Kako je Damjanović kazao, u izveštaju BIA navodi se da na planu ilegalne trgovine narkoticima Veselinović blisko sarađuje i sa Ismetom Osmanijem, za kojeg je rekao da je predvodnik kriminalnih organizacija za trgovinu droge.

"To je validan izveštaj iz BIA, koji imaju državni organi, tužilac i evo, 2020. godine, niko ne reaguje", napomenuo je Damjanović.

On je rekao da postoji i veza sa sudijom Apelacionog suda Zoranom Savićem, koji je bio u Veću koje je potvrdilo oslobađajuću presudu Veselinoviću.

Dodao je da Savić, sa platom od 2.500 evra, ima tri stana u Beogradu, vilu na Avali i, kako navodi Damjanović, uz pomoć Veselinovića, izgradio je zgradu sa 13 apartmana na Kopaoniku.

On je kazao da ta "mafijaška linija" ide i do sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

"Kada je bio ministar unutrašnjih poslova, Stefanović je tadašnjeg šefa policije u Novom Sadu Slobodana Malešića, koji je kum Zvonka Veselinovića, promovisao u generala, nakon čega je kupio vilu na Dedinju", rekao je Damjanović.

Od dolaska na vlast 2012. godine, nadležni nisu nikoga od ključnih ličnosti u kriminalu uhapsili, kazao je on.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 12.10.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »