Izvor: Nova arhiva vesti 22.02.2021

Novi Sad izašao na ulice da se oprosti od Balaševića

Nova 22.02.2021
Nekoliko hiljada ljudi okupilo se večeras na Keju žrtava racije gde je organizovan još jedan oproštaj od novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, pod nazivom "Noć kada je Đole preplivao Dunav". Događaj nazvan “Noć kad je Đole preplivao… »

Engleska publika se u maju vraća na stadione

Nova 22.02.2021
Premijer Velike Britanije Boris Džonson potvrdio je da će se publika vratiti na engleske stadione od druge polovine maja. Džonson je potvrdio povratak publike na stadione od 17. maja, a na stadion će, za početak, moći do deset hiljada gledalaca… »

Milan Jovanović: Više sam ja bio optuživan nego okrivljeni

Nova 22.02.2021
Novinar Milan Jovanović, kome je u decembru 2018. godine zapaljena kuća, kaže za N1 da je tokom sudskog postupka čuo gomilu laži i od okrivljenih i od njihovih advokata. Zadovoljan je što se suđenje bliži kraju, ali naglašava da je "na… »

Belorusija najavila velike vojne vežbe s Rusijom

Nova 22.02.2021
Pomoćnik ministra odbrane Belorusije Oleg Voinov informisao je strane diplomate da će ove godine biti održane vojne vežbe sa Rusijom „Zapad 2021“, saopštila je pres-služba vojnog resora. Sastanak Putina i Lukašenka dolazi istog dana kada… »

Gugl, etika i optuštanja istraživačica AI

Nova 22.02.2021
Kompanija Gugl otpustila je, dva meseca posle odlaska poznate istraživačice sistema veštačke inteligencije (AI) koja je tražila veću raznolikost među istraživačkim osobljem, i drugu istraživačicu za etiku što ukazuje na sve veće napetosti… »

Hrvatski Rimac i prestižni Bugatti sve bliži dogovoru

Nova 22.02.2021
Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Rimac Automobili i Folksvagenova marka superautomobila Bugati, odlično se podudaraju u tehnološkom smislu, izjavio je za nemačke medije predsednik uprave Porše AG, istakavši nade da bi dogovor o… »

Novi Zeland: Velika akcija spasavanja nasukanih kitova

Nova 22.02.2021
Dobrovoljci na Novom Zelandu pokušali su danas da spasu 40 nasukanih kitova puštajući ih nazad u vodu uz visoku plimu. Devet kitova je prethodno već uginulo. Jato od 49 pilot kitova sa dugim perajima nasukalo se na Fervel Spitu, udaljenoj plaži na… »

Radovanović o danu kad su nas lagali o “najsmešnijem virusu”

Nova 22.02.2021
Od nedavno sa više strana po društvenim mrežama kruži predlog da se 26. februar proglasi Danom političke i stručne neodgovornosti. Zaboravne čitaoce valja podsetiti da je tog dana održana ona urnebesna i smehotresna konferencija za štampu tokom… »

Policija privela Baku Praseta i Čodu

Nova 22.02.2021
U Beogradu su danas u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu zaustavljeni popularni jujtjuberi Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase i Danilo Badnjar, poznat kao Čoda. Policijski presretač zaustavio je mladiće. Bogdan Ilić priveden je u… »

Plenković uporedio HDZ sa Srbima i Jevrejima

Nova 22.02.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković precizirao je danas da je poruka vlasnika kafića iz Rijeke, gde članovi i simpatizeri njegove stanke nisu dobrodošli, diskriminacija, jer je reč HDZ u istoj ravni sa Srbima i Jevrejima. Naime, vlasnik riječkog… »