Vojvodina arhiva vesti 22.02.2021

Carinici u skupom "poršeu" pronašli robu vrednu 20.000 evra: Nema šta nisu pokušali da prošvercuju

Telegraf 22.02.2021
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao "porše" danskih registarskih oznaka. Carinici su 20. februara na prelazu Horgoš, u saradnji sa… »

Na Kišov rođendan poezija i razgovor o poeziji

Subotica.com 22.02.2021
Rođendan Danila Kiša Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo koja nosi njegovo ime obeležiće danas poezijom i razgovorom o poeziji, kojom je i Kiš započeo svoj književni put. - Članovi našeg Književnog kluba, Jovana Šarčević, Maja… »

Noć kad je Đole preplivao Dunav

Dnevnik 22.02.2021
NOVI SAD: Novosađani su se oprostili od svog sugrađanina, nedavno preminulog kantautora Đorđa Balaševića manifestacijom "Noć kad je Đole preplivao Dunav" na dunavskom keju u Novom Sadu. Velika slika na Petrovaradinskoj tvrđavi prikazala je… »

Dan digitalnog učenja kovinskih Zmajevaca

RTV 22.02.2021
KOVIN - Dan digitalnog učenja - Digital Learning Day, održava se 25. februara širom sveta, najviše u Sjedinjenim državama, kroz mnoštvo manifestacija. Kao i prethodnih, i ove godine u kampanji čitave sedmice koja mu je prethodila, učestvovali su i… »

Gradonačelnik Subotice: Sugrađanku N.P. napali vlasnički psi

Dnevnik 22.02.2021
SUBOTICA: Mobilizacijom i intervencijom svih nadležnih službi, ustanovljeno je da našoj sugrađanki N.P. (55) u utorak, 16. februara, na Senćanskom putu, na parking-prostoru ispred ustanove ’Kuća zdravlja’ i zgrade Suda teže telesne povrede nije… »

Vučević: Preplavljen emocijama, reči i note bude sećanja - "Veliki naš Ðole, hvala ti na magiji koju si pravio" (foto)

Srbija danas 22.02.2021
Oprašta se Novi Sad od svog Đoleta, emotivni prizori širom grada. Gradonačelnik Novog Sada poručio je večeras da je preplavljen emocijama i uspomenama posle veličanstvenog oproštaja Novosađana od Ðorđa Balaševića, ikone tog grada. - Reči i… »

FOTO i VIDEO: "Noć kad je Đole preplivao Dunav"

Moj Novi Sad 22.02.2021
Oproštaj od Đorđa Balaševića počeo je u 19 sati, na Keju žrtava racije pred velikim brojem Novosađana. Puštanje Balaševićevih pesama: "Regruteska" (poznatija kao "Sine moj"), "Život je more" i "Ćaletova pesma" nateralo je suze na oči… »

Umrežavanje ustanova kulture iz pokrajine

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - Fond Evropski poslovi Vojvodine oformio je sektorsku grupu za kulturu koja je okupila dvanaest ustanova kulture iz pokrajine, a čiji cilj je umrežavanje i razmena iskustava, a sve kako bi se lakše došlo do finansiranja iz evropskih fondova… »

Besplatni programi kratkih obuka iz analize javnih politika

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - Univerzitet u Novom Sadu, uz niški i beogradski, od 15. marta uvodi programe kratkih obuka iz analize javnih politika. Program je namenjen svima koji rade na poslovima državnih službenika ili žele da nauče više o tome kako da utiču na… »

Krizni štab zaseda u sredu, teme su kršenja zabrane okupljanja i radno vreme

Moj Novi Sad 22.02.2021
Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u sredu, 24. februara, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Sednica će početi u 8 sati ujutru, a epidemiolog i član… »