Vojvodina arhiva vesti 22.02.2021

Vremenska prognoza za 23. februar (utorak)

Subotica.com 22.02.2021
Tokom sutrašnjeg dana temperatura će se kretati u rasponu od 3 do 15 stepeni, a duvaće slab, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 3 metra u sekundi. Dan će obeležiti vedro, sunčano i prijatno vreme. Jutarnje časove obeležiće vedro i hladno… »

Potrebna pomoć devetočlanoj porodici Čuturilov iz Mošorina

RTV 22.02.2021
MOŠORIN - Pomoć je potrebna devetočlanoj porodici Čuturilov koja živi u Mošorinu u veoma teškim uslovima. Prvenstveno, kako bi što pre imali krov nad glavom i adekvatne uslove za život. Imaju samo jednu želju... da imaju funkcionalan prostor za… »

Saobraćajni znakovi sa radarima u zonama novosadskih osnovnih škola

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - U okviru nastavka projekta Unapređenja opreme za kontrolu saobraćaja, Grad nabavlja nove saobraćajne znakove sa radarima u zonama osnovnih škola. Njihova misija jeste informisanje vozača o ograničenju i prekoračenju brzine, ali i… »

Šta su o odlasku Balaševića rekli Šiđani?

B92 22.02.2021
Čuveni pesnik, pevač i kantautor, Đorđe Balašević, sahranjen je juče u krugu porodice i najbližih prijatelja i saradnika u svom rodnom i voljenom gradu, Novom Sadu. Retko koga da su ljudi toliko voleli kao njega. Pored njegovih Novosađana, ovih… »

Povoljne vremenske prilike, više vozila u gradovima

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - Automoto savez obaveštava vozače da se u popodnevnim i večernjim časovima očekuje umeren intenzitet saobraćaja na najfrekventnijim putnim pravcima i nešto veći broj vozila u gradovima. Do usporenije vožnje može dolaziti na deonicama… »

"Vode Vojvodine" dobile opremu za odbranu od poplava od Hrvatske

Moj Novi Sad 22.02.2021
U okviru Interreg IPA projekta s Hrvatskom "Stojimo zajedno", Javnom preduzeću "Vode Vojvodine" isporučena je danas oprema za odbranu od poplava vrednosti 570.000 evra. Iz ovog Javnog preduzeća navode da su dobili dve mašine za punjenje peskom –… »

U Zapadnobačkom okrugu raste broj vakcinisanih, ali i broj obolelih od korona virusa

RTV 22.02.2021
SOMBOR - Na nivou Zapadnobačkog okruga je 15.482 osobe započelo i završilo proces vakcinacije, dok je sa porastom vakcinisanih veći je i broj PCR pozitivnih na Kovid 19, pa je tako 449 aktivnih slučajeva, navode za RTV u Zavodu za javno zdravlje u… »

Obeležen dan biblioteke u Vrbasu

RTV 22.02.2021
VRBAS - 22. ferbuara, na dan kada je rođen Danilo Kiš, biblioteka u Vrbasu slavi svoj praznik, ali i 30 godina od kako ova ustanova nosi ime velikog književnika. Ovim povodom u Vrbasu su podeljene značajne nagrade čitaocima, ali i književnicima… »

Isplata redovne i privremene novčane naknade

Zrenjanin danas 22.02.2021
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za januar 2021. Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u utorak 23. februara 2021… »

Kako pravilno odlagati opasan poljoprivredni otpad?

RTV 22.02.2021
PANČEVO - Uoči sezone pojačane primene herbicida i pesticida na njivama pitanje koje se nameće je: kako pravilno odlagati upotrebljene ambalaže? Neretko one završe na obodima njiva u kanalima ili deponijama, iako spadaju u opasan otpad koji… »