Vojvodina arhiva vesti 22.02.2021

Isplata redovne i privremene novčane naknade od sutra

Subotica.com 22.02.2021
Isplata redovne novčane naknade za nezaposlena lica za januar počeće u utorak, 23. februara, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Narednog dana, 24. februara, uslediće isplata privremene novčane naknade za nezaposlene za prošli mesec… »

Lažni i nekvalitetni med se povlači sa tržišta, u toku kontrola proizvođača i distributera

Radio 021 22.02.2021
Povlačenje proizvoda koji ne ispunjavaju parametre kvaliteta da bi bili med, koji se upotrebljava kao namirnica u ishrani, traje već 10 dana, navode za Tanjug iz Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede. "U toku službenih kontrola… »

Novi termin predstave "Idem putem pa zagrlim drvo"

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - Novi termin predstave "Idem putem pa zagrlim drvo" u Srpskom narodnom pozorištu je 1.mart 2021. sa početkom u 19.30. Predstava "Idem putem pa zagrlim drvo" trebalo je da bude odigrana 21.2.2021 u Srpskom narodnom pozorištu,ali je zbog Dana… »

Mila Jovović u filmu "Lovac na čudovišta" od četvrtka pred novosadskom publikom

Moj Novi Sad 22.02.2021
Poznata video igra "Monster Hunter" dobija svoju verziju na velikom platnu! Od četvrtka, 25. februara, na repertoaru novosadskih bioskopa Arena Cineplex i Cineplexx Promenada naći će se ova uzbudljiva fantazija sa Milom Jovović u glavnoj ulozi. Karte… »

Penzioner iz Kikinde proizvodi veoma retku rasu živine "rodajlend" koja potiče sa Islanda.

RTV 22.02.2021
KIKINDA - Penzioner iz Kikinde, Aleksandar Danić, nekadašnji bravar specijalista, već nekoliko godina, kako bi dodatno zaradio, Po kvalitetu mesa i jaja je među tri živine na svetu. Zahteva ulaganje, ali je korist višestruka. Nekoliko godina bilo je… »

Izložba "Božansko nadahnuće – Miroslavljevo jevanđelje" u Kikindi

RTV 22.02.2021
KIKINDA - U Galeriji Kulturnog centra u Kikindi večeras će u 18 sati biti otvorena izložba „Božansko nadahnuće – Miroslavljevo jevanđelje“. Posetioci će imati priliku da vide zlatni faksimil jevanđelja, koji se smatra najboljim, ali i da se… »

Ulične tezge nelegale, ali nekima jedini izvor prihoda

Dnevnik 22.02.2021
Na potezu duž Bulevara oslobođenja, oko Futoške pijace, sve je više prodavaca koji nelegalno trguju, a koji tvrde da drugog izbora nemaju i da im je to jedini način da se prehrane. Kako su za “Dnevnik” iz Gradske uprave za inspekcijske poslove… »

DNEVNIK U ĐALI Ima života tik uz granicu, al’ prelaza nema

Dnevnik 22.02.2021
Ako nam je nešto dobro situacija sa koronavirusom donela, to je onda prilika da spoznamo svet oko sebe u drugačijem svetlu i uživamo u svemu suprotnom od onoga što smo navikli. Uverili smo se da i veliki bučni gradovi umeju da zastanu, da užurbanost… »

Veliko interesovanje za vakcinaciju u Subotici

RTV 22.02.2021
SUBOTICA - U Subotici je krajem prošle nedelje otvoren još jedan punkt za imunizaciju, i to u opštoj bolnici. Interesovanje Subotičana za vakcinaciju je veliko. To i nije ni čudno ako se zna da je od početka pandemije u Severnobačkom okrugu oko 7… »

Ulična vežbanja sve popularnija - mladi vežbač iz Sombora okićen i medaljama

RTV 22.02.2021
SOMBOR - Ulična vežbanja sve su popularnija poslednjih godina. Za cilj imaju motivaciju vežbanja na otvorenom prostoru sa ili bez tegova i korišćenje svega onoga što može da se nađe na ulici. Mladi momci iz Sombora oformili su upravo jedan takav… »