Vučić: Za zločin nad Srbijom 1999. godine niko nije odgovarao

Beta 24.03.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je bombardovanje Srbije koje se dogodilo 1999.godine bilo zločin i agresija "19 moćnih i bahatih" koji su napali jednu malu, suverenu zemlju, Saveznu republiku Jugoslaviju.

Vučić je, na komemorativnoj akademiji u Kombank dvorani povodom 22. godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, rekao da za taj zločin niko nikada nije odgovarao.

"Napali su nas sa ciljem da nas poraze, da nas ubijaju i na kraju da nam oduzmu deo teritorije", rekao je Vučić.

On je rekao da je Jugoslavija tada ostavljena bez izbora, ali da je uprkos stradanjima održala onima koji su je bombardovali lekciju iz časti, morala i ljubavi prema zemlji.

"I kada svi budu ćutali, mi ćemo ponavljati: 'Jedno dete dnevno i više od toga. Toliko ste nam ubijali'", naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija danas nije nemoćna, propala razorena i izmrcvarena zemlja kao tada, već zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji i da ima jaku vojsku kako se nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla te 1999. godine.

"Danas kad nam prete formiranjem Velike Albanije naše je da budemo mirni i da brinemo o našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali da svim tim velikim i moćnim jasno poručimo da nismo slabi kao što smo bili i da ćemo umeti da sačuvamo svoje ne dirajući tuđe", rekao je predsednik.

Zamolio je i, kako je rekao, albanske komšije da ne prete.

Rekao je da će Srbija na te pretnje odgovarati kompromisom.

"Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti i ne tražite od nas", rekao je Vučić.

(Beta, 03.24.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »