SRS počela da prikuplja potpise protiv predloga zakona o istopolnim zajednicama (VIDEO)

Beta 09.04.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) danas je počela prikupljanje potpisa širom Srbije kako se predlog zakona o istopolnim zajednicama ili "gej braku" ne bi našao u skupštinskoj proceduri, za šta je potrebno 30.000 potpisa, i očekuje veliku podršku građana.

"Ovaj predlog zakona je protivan Ustavu koji definiše da je brak zajednica žene i muškarca. Iako se u ovom predlogu zakona ne nalazi reč brak iz suštine istopolne zajednice jasno je da je reč o braku. Zaključuje se pred matičerem sa dva svedoka i uređuje, kako predlog zakona kaže, porodično pravne odnose", rekao je potpredsednik SRS Aleksandar Šešelj, na štandu u centru grada gde se prikupljaju potpisi.

Prema njegovim rečima, stranka smatra da je velika, možda i ogromna većina građana protiv ovog predloga zakona a "naprednjački režim", koji tu mogućnost nije ni pominjao u predizbornoj kampanji, nastoji da ga na 'perfidni' način izglasa, preko nekadašnje 'perjanice' Demokratske stranke Gordane Čomić i tako ozakoni gej brakove".

On je istakao i da jedan od članova ovog predloga zakona "ostavlja mogućnost usvajanja dece, odnosno da jedan od partnera u istopolnoj zajednici postane hranitelj, što je nedopustivo".

"Smatramo da predlog ovog zakona treba da se povuče i da se ne nađe u Skupštini. Mi, naravno, nismo homofobi niti protiv LGBT populacije. Mi smo protiv LGBT propagande, ona ne bi trebalo da ima državnu podršku u našoj zemlji kako bi se, protivno Ustavu, zadovoljili interesi jednog internacionalnog pokreta", rekao je Šešelj.

On je istakao da iskustvo drugih zemalja pokazuje da je ovako nešto samo prvi od koraka kako bi se javnost "omekšala" i da zatim sledi i zvanično usvajanje dece u takvim zajednicama.

Ceo video materijal možete pogledati OVDE.

(Beta, 04.09.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »