Đorđević (Oslobođenje): Briselski sporazum je temelj opstanka SNS na vlasti

Beta 19.04.2021

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je danas izjave direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je povodom godišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma istakao da je taj dokument "ugaoni kamen opstanka srpskog naroda na Кosovu i Metohiji".

"Skandalozno je da iz perspektive Srbije neko hvali sporazum kojim su rasformirane srpska civilna zaštita i pravosuđe u srpskim opštinama na Кosovu i Metohiji", istakao je Đorđević i naveo da su taj potez svojevremeno albanski političari nazvali "najvećim korakom ka ostvarenju pune nezavisnosti Кosova".

"Tada su srpski policajci, tužioci i sudije silom integrisani u tzv. kosovske institucije. Srbija je zauzvrat dobila prazno obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština, koja se ne formira već osam godina", ocenio je predsednik Oslobođenja.

On je podsetio da je 2013. godine upravo Petar Petković bio među najvećim protivnicima ovog sporazuma.

"Petković je tada kao portparol DSS-a bio jedan od najglasnijih kritičara tih pregovora, nazivajući Aleksandra Vučića izdajnikom. Onda je preleteo u SNS i najednom čudesno osetio sve blagodeti Briselskog sporazuma", naveo je Đorđević.

Lider Oslobođenja zaključio je da Briselski sporazum "nije nikakav ugaoni kamen opstanka Srba na Кosovu", već je, kako je ocenio, "isključivo temelj opstanka SNS na vlasti, jer su tim dokumentom i odricanjem od Кosova dobili zapadnu podršku za svoj režim", navedeno je u saopštenju.

(Beta, 04.19.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »