Jakšić (SRS): Srpski narod u Crnoj Gori izigran, Krivokapić kao Đukanović

Beta 13.05.2021

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić izjavio je danas da je srpski narod u Crnoj Gori "izigran", a Vladu Zdravka Krivokapića uporedio je sa režimom Mila Đukanovića.

"Od momenta izbora Zdravka Krivokapića za predsednika Vlade Crne Gore počeli su problemi i ocenio da je u toj Vladi bilo mesta za sve, osim za političke predstavnike srpskog naroda", rekao je Jakšić na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

Kao problematične primere, Jakšić je naveo proterivanje ambasadora Srbije, zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića, odugovlačenje po pitanju dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, "guranje" rezolucije o genocidu u Srebrenici, odbijanje da se poništi priznanje Kosova i odbijanje ukidanja sankcija prema Rusiji.

"Pozivamo sve partije koje čine većinu u parlamentu Crne Gore da glasaju protiv sramne rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i da glasaju protiv ministra pravde Vladimira Leposavića. SRS je mišljenja da srpske stranke ne smeju ni za milimetar da popuste Krivokapiću u pogledu ova dva pitanja, pa čak i po cenu pada sadašnje crnogorske Vlade", rekao je Jakšić.

Pored toga, on je rekao da SRS nije "ni najmanje iznenađena" spajanjem Srpske napredne stranke (SNS) i Srpskog patriotskog saveza (SPAS), jer je SPAS, kako navodi, bila jedna od 14 stranaka kojima je SNS prikupljao potpise za izlazak na prethodne izbore.

"Ja koristim ovu priliku da u ime SRS pozovem sve prevarene, izigrane i razočarane članove SPAS da se priključe SRS kao jedinoj istinskoj patriotskoj opoziciji naprednjačkom režimu", kazao je Jakšić.

Jakšić je rekao da SRS "nastavlja borbu" protiv donošenja Zakona o istopolnim zajednicama i da je prikupila preko 30.000 potpisa na peticiji protiv tog zakona.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 05.13.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »