Đorđević (Oslobođenje): Vučić u 48 sporazuma predao Albancima sve na Kosovu

Beta 19.05.2021

Predsednik Pokreta "Oslobođenje" Mlađan Đorđević izjavio je danas, povodom tvrdnje predsednika Aleksandra Vučića da nije izdajnik Kosova, da je za vreme devet godina njegove vlasti potpisano 48 sporazuma sa Prištinom i da je u tom periodu Albancima "predato sve što je Srbija imala u pokrajini".

"Šta je ako nije izdaja Vašingtonski sporazum? Šta su Briselski sporazum i Mali Šengen? Šta su predaja policije i pravosuđa Albancima, predaja telekomunikacija i energetike, predaja Valača i Gazivoda?", upitao je Đorđević u pisanoj izjavi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da on nije izdajnik, kako ga optužuju opozicioni političari kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, i da je za to da "Srbija bude deo EU, ali da ne misli da politika Srbije mora da bude priznanje Kosova".

Đorđević je kritikovao i Vučićevu izjavu da prethodne vlasti nisu ništa uradile tokom pogroma i iseljavanja Srba sa Kosova 2004. godine.

"Trebalo bi makar malo da ga je sramota, jer je u njegovo vreme, dok je glumio radikala na vlasti, milion Srba izbačeno iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova i Metohije, a njegova reakcija na to je bila da sebi obezbedi stan od 120 kvadrata na Novom Beogradu", rekao je on.

Lider "Oslobođenja" je dodao da Vučića pogađa to što je "razobličen kao izdajnik" i da zbog toga "ne sme da se izjasni o Kosovu".

On je pozvao Vučića da se izjasni o novom non-pejperu o statusu Kosova, koji prethodnih dana cirkuliše medijima.

"Vučić umesto sebe potura Anu Brnabić koja je juče izjavila da će non-pejper da uzdrma teško postignutu regionalnu stabilnost. Zašto premijerka Srbije smatra da bi očuvanje suvereniteta Srbije uzdrmalo regionalnu stabilnost? Da li ona zastupa Srbiju ili region?", upitao je Đorđević.

(Beta, 05.19.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »