Brnabić o 'non-pejperu': Nećemo komentarisati dokumenta čiji se autori ne znaju

Beta 27.05.2021

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da neće komentarisati nijedan "non pejper", pa ni najnoviji nazvan "rusko-nemačkim".

U tom dokimentu se navodno predviđa vraćanje Kosova u sastav Srbije na 99 godina, uz vraćanje kontigenta vojnika Srbije na Kosovo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244. iz 1999. godine.

Brnabić je rekla da ni ona, niti iko iz državne vlasti neće govoriti o neformalnim dokumentima koje razne strane objavljuju iz različitih interesa, a čiji se autori ne znaju, čak i kada su blagonakloni prema Srbiji.

"Šta god da uradimo, mislim da bismo otkrili neke karte koje ne želimo da otkrijemo u ovom trenutku", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika Vladana Glišića.

Brnabić je rekla da su i Vlada i vrh države protiv promene granica jer bi to otvorilo pitanje regionalne stabilnosti.

"Nama je stabilnost veoma važna zato što sve ovo što smo do sada uspeli od fiskalnih reformi od 2014. godine, transformacije naše ekonomije, pokretanja naše privrede, može da opstane i dalje raste samo ukoliko imamo stabilan region", rekla je Brnabić dodajući da je to od životne važnosti i za državu, i za građane.

(Beta, 05.27.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »