Градоначелник Бајалуке најавио рушење опреме на тераси ресторана у власништву Додикове кћерке

Бета 28.05.2021

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је данас рушење тенди и шанкова у башти ресторана "Агапе" у Робној кући "Боска", чија је власница Горица Додик, ћерка српског члана Председништва БиХ Милорада Додика.

Станивуковић је данас предао пријаву против главног републичког и урабинистичко-грађевинског инспектора због случаја "Кајак", наводећи да неће одустати од правне државе, ма колика била цена.

"Правна држава значи да је закон изнад било кога. Кума, сестрића, рода, тазбине, ма било кога у ужој и широј фамилији. Данас ми такву државу немамо. Осим 'Кајака', видимо и 'Агапе' који је нелегалан", казао је Станивуковић.

Када је реч о "Агапеу", појаснио је да се ради о тераси са свим пропратним објектима и складиштима, тендама и шанковима, који су потпуно нелегалани.

"Додиков кум има нелегално изграђен ресторан. Имате Додикову ћерку, која има нелегалан објекат са свим пропратним садржајима. Имамо Додиковог сестрића с нелегалним билбордима. Па имају ли ти људи ишта легално", казао је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Додао је да су инспектори из градске управе чекали пола сата да Горица Додик дође на састанак, али да се она није појавила.

"Уместо ње се појавио републички инспектор Драган Мијовић. То је морбидно и због тога овај човек треба да добије још једну кривичну пријаву", истакао је Станивуковић.

Мијовић је раније скинуо жуту траку, коју је око "Кајака" поставила градска инспекција.

По преузимању мандата градоначелника Бањалуке Станивуковић је покренуо и питање изградње угоститељског објекта "Кајак", чија је тераса изграђена на земљишту у власништву града, без валидних дозвола.

Власник овог ресторана је Додиков кум Миле Радишић.

Станивуковић је најавио да ће вечерас у 18 часова преко пута "Кајака" почети изградња парка, који ће бити посвећен "борби против корупције и приватне државе".

(Бета, 05.28.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Свет, најновије вести »