Podatak za nevericu, boli ali je fakat: Kristijano Ronaldo je odigrao isti broj EP kao Jugoslavija, SRJ, scg i Srbija zajedno! Da nam nisu "ukrali ‘92." bili bismo bolji!

Sportal blic 16.06.2021
Podatak za nevericu, boli ali je fakat: Kristijano Ronaldo je odigrao isti broj EP kao Jugoslavija, SRJ, scg i Srbija zajedno…

Portugalski reprezentativac i jedan od najboljih fudbalera današnjice, , je golom iz penala u 86. minutu susreta sa Mađarskom u Budimpešti postao najbolji strelac u istoriji evropskih šampionata, ali je na pomenutom meču oborio pored tog, još tri rekorda.

Spektakularni Portugalac postao prvi fudbaler u istoriji, koji je igrao na pet šampionata Evrope i prvi, koji je na isto toliko turnira postigao makar po gol. O kakvom dostignuću Portugalca je reč, možda najbolje govori ovaj podatak, da on sam ima nastupa koliko i naša selekcija, pod raznim imenima i grbovima. Selekcija Jugoslavije je igrala dva finala, 1960. i 1968. godine, u kojima je poražena, dok je 1976. godine izgubila u meču za treće mesto, a učešće 1984.

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »