Uhvatili smo se za poslednju traktorsku prikolicu i tako spasili sigurne smrti: Dramatičina sećanja Srba koji su tokom Oluje satima putovali do Srbije, stvorili su novi dom ali teške uspomene ne blede (FOTO)

RINA 04.08.2021
Uhvatili smo se za poslednju traktorsku prikolicu i tako spasili sigurne smrti: Dramatičina sećanja Srba koji su tokom Oluje…

Uhvatili smo se za poslednju traktorsku prikolicu i tako spasili sigurne smrti: Dramatičina sećanja Srba koji su tokom Oluje satima putovali do Srbije, stvorili su novi dom ali teške uspomene ne blede (FOTO) Čačak - U srpska sela i gradove pre 26. godina došla je najtužnija kolona koju pamti istorija druge polovine prošlog veka.

Više od 200 000 Srba iz Krajine, ostalo je bez svojih ognjišta, bez budućnosti, ali okrenuti Srbiji i u nadi da će ih ona prihvatiti. Rade Petrović je te 1995. godine sa članovima svoje porodice od Banije do Čačka putovao trinaest dana. Novi dom izgradio je u naselju Atenica, ali na samu reč „oluja“ ovom čoveku se stvara jasna slika napuštanja doma i svega što je preživeo u trinaestodnevnom putovanju. 04.08.2021.

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »