SSP saopštila da su roditelji zbunjeni pred početak školske godine i traži objašnjenja od Vesića

Beta 12.08.2021

 Stranka slobode i pravde (SSP) je večeras kritikovala zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog načina na koji gradska vlast vrši pripremu za početak nove školske godine.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović je u saopštenju navela i da su "roditelji zbunjeni pred polazak dece u školu" i da im, kako je ukazala "ništa nije jasno".

Popović je zapitala Vesića i kako je uspeo da "od pitanja važnog za roditelje i decu Beograda napravi lakrdiju i cirkus?"

"Roditelji su većinom preko škola kupili udžbenike za prvi i drugi razred, i šta se sada dešava sa tim novcem?", navela je ona.

Pitala je i "zašto se u nekim školama ne vraća novac nego se nudi zamena za sveske i pribor?"

"Dajete deci tablete sa digitalnim udžbenicima, a direktori, nastavnici i roditelji imaju različite informacije da li treba da kupuju udžbenike ili ne", navela je ona.

Upitala je zamenika gradonačelnika i kako je odlučio da samo deca od trećeg do šestog razreda dobijaju tabelete, "a ne i deca koja idu u sedmi i osmi razred?"

"Tek je posebno pitanje, čije tablete i po kojoj ceni nabavljate?", dodala je ona.

Popović je navela i da su, dok je gradonačelnik bio Dragan Đilas, udžbenike dobijala sva deca u Beogradu i da su, kako je dodala, "čak imali i po dva kompleta da ne bi nosili teške udžbenike".

Ona je preporučila Vesiću da "umesto što radi funkcionersku kampanju i snima se u "Sadiši", (mašini za presađivanje stabala) da, kako je navela "radi svoj posao i pojasni roditeljima šta se dešava".

(Beta, 08.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »