Veselinović: Milenijum tim uplašen zbog odlučnosti da stanemo na put štetnim investitorima

Beta 26.10.2021

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je danas pred prvo ročište po tužbi građevinske kompanije "Milenijum tim", da taj proces pokazuje uplašenost kompanije zbog odlučnosti pokreta da stane na put, kako je naveo, investitorima štetnim po javni interes.

"Ta kompanija je povezana sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i uključena je u brojne državne projekte poput Beograda na vodi i gasifikacije", kazao je Veselinović novinarima ispred Višeg suda u Beogradu.

Veselinović je naglasio da njega ta tužba ne plaši i dodao da pokret ima sjajan pravni tim.

Građevinska kompanija "Milenijum tim" tužila je "Ne davimo Beograd" radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Kako se u tužbi navodi, Ne davimo Beograd je Milenijum timu naneo materijalnu štetu u vidu smanjenja vrednosti žiga kompanije u iznosu od 100 hiljada evra koliko iznosi i tužbeni zahtev za nadoknadu štete.

"Milenijum tim" tužio je i internet portale Info Vranjske i Jug Press, list Danas, televiziju N1 i portal Nova.rs, tražeći uglavnom 100.000 evra po svakoj tužbi.

Portali su tuženi zato što su prenosili izjave nekih opozicionih političara sa konferencija za medije ili njihova saopštenja.   //

(Beta, 10.26.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »