Lakić (Narodna stranka): Tužilaštvo ćuti i posle četiri meseca od pogibije vojnika Stojkovića

Beta 02.11.2021

Član Odbora Narodne stranke za bezbednost Nikola Lakić izjavio je da se danas navršava četiri meseca od pogibije podoficira Vojske Srbije Dejana Stojkovića na Pešteru, a da Više tužilaštvo u Novom Pazaru i dalje o tome ćuti.

Lakić je saopštenju naveo da to tužilaštvo "još nije utvrdilo odgovornost nadležnih zbog pogibije tog časnog vojnika", prenela je Narodna stranka.

"Pozivam Više tužilaštvo u Novom Pazaru da hitno liši slobode sve odgovorne za pogibiju Stojkovića i da obavesti javnost zašto ni četiri meseca nakon tragedije nisu završili istragu, kao i da obavesti javnost o detaljima istrage", rekao je on.

Istakao je da nečinjenje tog tužilaštva traje i danas.

"Ćutanje i nečinjenje tužilaštva u Novom Pazaru traje i danas i pored činjenice da su tom tužilaštvu dostavljeni nalaz i mišljenje veštaka, u kojima se jasno navodi da je smrt nastupila usled gušenja hemijskim sredstvima", dodao je Lakić.

Naveo je da tužilaštvo, osim što nije utvrdilo odgovorna lica u tom postupku i podiglo optužnicu, "nije čak ni saslušalo sve koji mogu biti odgovorni".

"Svi odgovorni moraju biti privedeni kako se slična tragedija ne bi ponovila i da isti ljudi na nekoj novoj vojnoj vežbi svojim pogrešnim postupanjem i nečinjenjem ne bi izazvali sličnu tragediju", rekao je Lakić.

Istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i "ucenjeni" ministar odbrane Nebojša Stefanović četiri meseca ćute o toj tragediji, iako su, kako je naveo, svesni da postoji najmanje njihova politička odgovornost.

"Vojna vežba na kojoj je Stojković izgubio život održana je u ekstremnim vremenskim uslovima kako bi Vučić sa svojim saradnicima predstavio naoružanje stranim kupcima i kasnije to oružje prodavali uz velike provizije koje bi zadržali za sebe", zaključio je Lakić.//

(Beta, 11.02.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »