Đorđević (Oslobođenje) položio venac na Spomen kosturnicu branilaca Beograda

Beta 11.11.2021

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je danas, povodom Dana primirja položio vence na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu.

Đorđević je rekao da srpski narod oseća večni ponos i večnu zahvalnost palima za odbranu i oslobođenje otadžbine, saopštio je taj pokret.

"Ne smemo zaboraviti junake naše prošlosti, sve one hrabre Srbe koji su se borili da bi naš narod bio slobodan i koji su utkali slavno ime Srbije u svetsku istoriju", rekao je Đorđević.

On je podsetio da status mnogih ratnih veterana iz ratova devedesetih prošlog veka nije rešen ni danas.

Istakao je da se "radi o ljudima koji su takođe hrabro i požrtvovano branili srpski narod.

"Sramota je što mnogi od njih danas moraju da protestuju u šatorima ispred Predsedništva zahtevajući osnovna prava, dok se država razbacuje novcem na mnoge druge stvari", naveo je on.

Đorđević je rekao da junaštvo heroja iz prošlosti predstavlja svetionik za nove generacije.

"Danas kada nas kvislinzi na vlasti ubeđuju da moramo da se odreknemo Kosova i Metohije i da zaboravimo Republiku Srpsku, ove slavne generacije su pokazatelj šta Srbi mogu da urade kada se slože i pokažu zube", naveo je Đorđević.

On je takođe položio venac i na Spomenik ruske slave na Novom groblju, gde su sahranjeni saveznički ruski vojnici iz Prvog svetskog rata.

Đorđević je podsetio na tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo, a zahvalio se Rusiji što, kako je naveo, kontinuirano podržava suverenitet Srbije i interese srpskog naroda u UN.   //

(Beta, 11.11.2021)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »