Vučić: Naš odgovor spreman čim Priština pokaže prvu zemlju koja će ih priznati

Beta 22.11.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd ima spreman odgovor na eventualne pokušaje Prištine da obezbedi nova priznanja ili članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Čekam da pokažu prvu zemlju koja će ih priznati ili da potpišu da žele da uđu u neku međunarodnu organizaciju. Tog dana će dobiti nekoliko razglednica iz Beograda i drugih zemalja širom sveta na kojima će da piše koga priznaju a koga ne", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja početka radova na deonici pruge Beograd-Budimpešta od Novog Sada do Kelebije.

Komentarišući navode da će Španija otvoriti kancelariju u Prištini, Vučić je rekao da je "gotovo apsolutno" siguran da Madrid neće menjati stav kada je u pitanju status Kosova.

"Razgovarao sam nedavno u Glazgovu sa španskim premijerom Sančezom, pre toga i sa njihovim kraljem u Abu Dabiju i na još par mesta. Gotovo sam apsolutno siguran u naše španske prijatelje da će ostati čvrsti u poštovanju međunarodnog prava", rekao je predsednik Srbije.

Demantovao je navode sarajevskih medija da će na predstojeći sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ići u društvu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

"Ja ću se možda sutra ili prekosutra videti sa gospodinom Dodikom u Beogradu ali sigurno ne idemo zajedno u Rusiju. On predstavlja drugu zemlju", kazao je Vučić.//

(Beta, 11.22.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »