Putin poželeo Vučiću uspeh na izborima i obećao prihvatljivu cenu za gas

Beta 25.11.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će biti nađeno rešenje za cenu ruskog gasa koje će biti prihvatljivo za Srbiju i poželeo Vučiću uspeh na narednim izborima u aprilu.

"Znam da vas neka pitanja posebno brinu, povezana sa istekom ugovora o kupovini gasa. Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim subjektima da završe taj posao. U svakom slučaju, naći ćemo takvo rešenje koje će biti sigurno prihvatljivo za naše srpske prijatelje", rekao je Putin.

Putin je rekao da će u aprilu biti održani izbori u Srbiji i Vučiću poželeo uspeh.

"Hoću da izrazim zahvalnost za vašu ličnu pažnju koju poklanjate razvoju rusko-srpskih odnosa", rekao je Putin, izražavajući nadu da će birači to podržati.

"Želim vam uspeh", naveo je ruski predsednik na početku razgovora sa Vučićem u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Vučić je zahvalio Putinu što je našao vreme za susret uprkos pandemiji korona virusa.

"Smatram da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou, da su dve zemlje streteški partneri, kao i da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim oblastima", rekao je Vučić i izrazio veliku zahvalnost za rusku podršku teritrijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Putin je rekao da je saradnja u oblasti borbe protiv korona virusa pozitivan momenat u bilateralnoj saradnji i dokaz međusobnog poverenja.

"Drago mi je da konstatujem da ne samo da smo ostvarili isporuku vakcine ‘Sputnjik Ve’ nego je organizovana i proizvodnja u Beogradu što je izuzetno važno i za Srbiju i za okolne zemlje u koje možete da izvozite. To je izuzetno pozitivan momenat naše saradnje koji takođe govori o uzajamnom poverenju i dubokoj saradnji", istakao je ruski predsednik

Ruski predsednik je istakao i važnost vojno-tehničke saradnje dve zemlje, kao i saradnje na međunarodnoj areni.

"Što se tiče Kosova, vi znate da je pozicija Rusije prinicipijelna, da ne podleže trenutnoj političkoj situaciji. Mi podržavamo vašu poziciju kada je reč o rešenju kosovskog problema i nadam se da će se rešiti tako što će odgovarati interesima svih ljudi koji tamo žive", rekao je Putin.

Vučić, koji je sve vreme govorio na ruskom jeziku, kazao je da je vojno-tehnička saradnja na najvišem nivou i zahvalio se za "lepe poklone" Srbiji.

"Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim oblastima", dodao je.

Putin je rekao i da se u decembru očekuje poseta srpske premijerke Ane Brnabić Rusiji.

(Beta, 11.25.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »