Šešelj na Sajmu: Nismo komercijalni izdavač, želimo narodu da prenesemo ideje (VIDEO)

Beta 17.12.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) otvorila je danas štand na novogodišnjem salonu knjiga "Knjiga na Sajmu" u Beogradu, a predsednik te stranke Vojislav Šešelj rekao je da oni nisu komercijalni izdavači, već da su tu zbog naroda, kome žele da prenesu određene ideje.

Šešelj je ocenio da ovogodišnji salon nije onaj pravi sajam, koji se već dve godine ne održava zbog pandemije korona virusa, jer organizatori nisu isti.

"Ovo je novogodišnji salon knjige, koji nosi naziv 'Knjiga na sajmu' i to je sad za ljubitelje knjige jedna mala nadoknada za ono što im nedostaje, a svim pravim ljubiteljima knjige pravi sajam nedostaje", rekao je Šešelj agenciji Beta na beogradskom Sajmu.

Predsednik SRS je istakao da na štandu reprezentuju izdavaštvo "Velike Srbije" d.o.o. i nevladine organizacije Komitet za odbranu Vojislava Šešelja, a da je cena knjiga na štandu ispod cene njihovog koštanja, kako je objasnio "tek da pokriju troškove zakupa štanda i reklamnog prostora".

"Ništa više od toga, druga nas zarada ne interesuje kada su knjige u pitanju. Mi nismo komercijalni izdavači, mi izdajemo knjige narodu zbog naroda i narodu prenosimo određene ideje", istakao je on.

Prema njegovim rečima, štand na sajmu im mnogo znači da i tu budu viđeni, a na njemu se osim knjiga mogu naći i novine Velika Srbija, kao i časopis Srpska slobodarska misao.

"Tu su i moja naučna dela, tu su i ove knjige pamfleti koje sam usmerio protiv svojih političkih protivnika, ne zato što su moji politički protivnici, nego zato što su izdajnici srpskog naroda. Ni o jednog se ispravnog Srbina nisam ogrešio", rekao je Šešelj.

Naglasio je da će SRS nastaviti akcije deljenja knjiga po Srbiji i najavio da će biti i novih naslova.

"Ima još dosta knjiga u najavi. Videćete, biće tu i naslova vrlo primamljivih", dodao je on.

Kazao je i da nije bilo prave reklame za sajam i da mu se čini da ga je jedino on reklamirao gostujući u televizijskim emisijama.

"Nadam se danas, pošto vidim nekoliko televizijskih ekipa, da će građani biti obavešteni da je sajam otvoren i on traje 10 dana i da će ljudi naći vremena, ako ništa drugo, da razgledaju i da eventualno nešto za sebe odaberu", rekao je Šešelj.

"Velika Srbija" i SRS, prema njegovim rečima, imaju najveći štand, a na njemu su, osim Šešeljevih, zastupljena i dela Saliha Selimovića, Nikole Žutića, Veselina Đuretića, Momira Krsmanovića i Milivoja Ivaniševića.

Novogodišnji salon knjiga pod nazivom "Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu" trajaće od 17. do 26. decembra 2021. godine u hali 2 beogradskog Sajma.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 17.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »