MK grupa obradovala novogodišnjim poklonima mlade iz SOS Dečjeg sela

Beta 27.12.2021

MK grupa je obradovala novogodišnjim poklonima devojke i mladiće iz Zajednice mladih pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, a poklone je uručio potpredsednik kompanije Aleksandar Kostić, saopšeno je danas.

Akcija se tradicionalno organizuje od kako je kompanija pre devet godina izgradila "Kuću za mlade" čime je trajno omogućila humanije uslove za odrastranje tinejdžera bez roditeljskog staranja."Saradnja MK grupe i organizacija SOS Dečija sela Srbija ušla je u prvu deceniju. Od 2012. do danas, kompanija i porodica Kostić pružaju nam snažnu podršku u stvaranju boljih uslova života za decu i mlade o kojima brinemo", rekla je nacionalna direktorka organizacija SOS Dečija sela Srbija Vesna Jokanović.

Istakla je da je izgradnja "Kuće za mlade" bio prvi u nizu projekata koji su zajednički realizovani.

"U kompaniji MK grupa imamo pouzdanog partnera koji u svim segmentima podržava naš rad sa mladima, ali i druge programe koje realizujemo u lokalnim zajednicama širom Srbije. Presrećni smo što je gospodin Kostić i pored obaveza koje prate kraj godine uspeo da izdvoji vreme i provede dan u druženju i razgovoru sa našim srednjoškolcima i studentima. Za njih je ovo prilika da u neformalnoj atmosferi uče od jednog od najboljih menadžera Srbije koga, zbog prirode odnosa, doživaljavaju kao člana porodice. Upravo u porodičnom duhu protekao je i ovaj susret", rekla je Jokanović.

MK grupa je do sada su uložila više od 300.000 evra kroz razne vidove pomoći orgnizacijama SOS Dečija sela, kao što su zimovanja na Kopaoniku, sportska oprema, edukativne radionice, IT oprema.

U Zajednici mladih boravilo više od 60 devojčica i dečaka bez roditeljskog staranja, a trenutno u njoj boravi oko 20 srednjoškolaca i studenata.

(Beta, 12.27.2021)

Kraljevo »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »