Kraljevo - vesti

Bogatstva Srbije na kalendaru programa EU PRO za 2109. godinu

Jug press pre 1 sat
NIŠ-LESKLOVAC-SURDULICA Danica Stojanović, učenica Umetničke škole iz Niša dobitnica je prve nagrade na konkursu za kalendar razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Katarini Stojanovoć iz leskovačke Gimnazije i Stanici Ramadanović izTehničke škole „Nikola... »

Bogatstva Srbije na kalendaru programa EU PRO za 2109. godinu

IndeksOnline pre 2 sata
Danica Stojanović, učenica Umetničke škole iz Niša dobitnica je prve nagrade na konkursu za kalendar razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Katarini Stojanovoć iz leskovačke Gimnazije i Stanici Ramadanović iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Surdulice. Nagrade... »

Pas iz Kraljeva stalno bežao u azil, a sad 'radi' u njemu VIDEO

B92 pre 10 sati
B92: Pas iz Kraljeva stalno bežao u azil, a sad 'radi' u njemu VIDEO
Na razne načine pokušavamo da se zagrejemo - toplim napicima, grejnim telima, ćebićima, ali i toplim pričama. Jedna od njih nam danas stiže iz Kraljeva, grada na obali Ibra, u kome živi pas Beko, poseban po mnogo čemu.
Ovo je Beko. Već nekoliko godina u Prihvatilištu živi i radi sa radnicima. Da, on radi sa njima, objašnjava Danijela iz kraljevačkog Udruženja "Spaske” za Pet Face. Ako ste se zapitali kako to pas može da radi, Danijela kaže da... »

Trener Sakramenta "benčovao" celu petorku!

Mondo pre 15 sati
Kada je video kako starteri izgledaju u Mineapolisu, 24 sata posle meča u Dalasu, Jerger je odlučio da završi meč sa rezervistima.
Sakramento Kingsi ubacili su 262 poena Minesota Timbervulvsima u vezanim pobedama od 121:110 i 141:130 na svom parketu, ali kada su juče doputovali u Mineapolis pravo iz Teksasa gde su 24 sata pre toga pobedili Dalas Meverikse -... »

Predstavljena četvorotomna edicija „Kraljevo u velikom ratu“

Danas pre 1 dan
U svečanoj Sali Skupštine grada Kraljeva, danas je, u prisustvu velikog broja gostiju, promocijom četvorotomne edicije „Kraljevo u velikom ratu“ čiji je autor penzionisani artiljerijski major Rade Vukosavljević, obeležena 58. godišnjica Istoriskog arhiva Kraljeva.
Pozdravljajući prisutne goste direktorka Istorijskog arhiva , profesorka Vesna Milojević je između ostalog rekla: „Na mapi čuvara nacionalnog i kulturnog identiteta naša kuća ima posebno mesto. Ona sređuje i trajno čuva arhivsku... »

Poseta makedonskog Regionalnog centra za krizne situacije Kraljevu

Danas pre 1 dan
U Kraljevu je danas, prijemom kod gradonačelnika Predraga Terzića, započela dvodnevna studijska poseta predstavnika Regionalnog centra za upravljanjem kriznim situacijama i Štaba civilne zaštite iz Strumice.
Ova poseta upriličena u cilju razmene iskustava sa kolegama iz Odeljenja za poslove civilne zaštite koje funkcioniše pri Gradskoj upravi grada Kraljeva i realizuje se uz podršku UNDP u okviru dvogodišnjeg projekta „Izgradnja... »

Promocija kalendara EU PRO-a za 2019. godinu u Kraljevu. Medju 12 nagradjenih i pirotski srednjoškolci

Plus online pre 1 dan
Nagrađeni đaci iz Niša, Leskovca, Surdulice, Čačka, Raške, Pirota, Kruševca, Kraljeva, Sjenice, Kragujevca i Priboja Dodela nagrada učenicama i učenicima, pobednicima likovnog konkursa „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“ kao i promocija kalendara razvojnog programa EU PRO za 2019.... »

Hej, vojnici, vazduhoplovci...

Politika pre 1 dan
Šest decenija posle završetka školovanja u Rajlovcu i Kraljevu, penzionisani vazduhoplovni tehničari prikupili podatke o kolegama i objavili monografiju
U Domu vazduhoplovstva u Zemunu predstavljena je dvotomna monografija „Šezdeset godina zlatnih generacija desetih klasa iz Rajlovca i Kraljeva”. Reč je o nekadašnjim učenicima Vazduhoplovno-tehničke škole u Rajlovcu i... »

Sintra tamo gde se "kuva" magija

Večernje novosti pre 1 dan
Nekada stecište kraljeva i bogataša, danas je ovaj gradić u blizini Lisabona pribežište svih koji bi hteli da se makar na jedan dan osete kao Alisa u zemlji čuda
Za sve koji više ne veruju u bajke, za one koje je život sto puta ošamario, za druge koji su zaboravili kako je to biti dete, za razočarane, povređene, uplašene, tužne, nesrećne... za sve njih postoji lekoviti napitak. Njegovo... »

Da može da govori, šta bi ispričao? Ovo je najstariji hrast u Srbiji i krije neverovatnu priču iz bombardovanja

Srbija danas pre 1 dan
Hrast-blizanac onog čuvenog iz Savinca, šest vekova starog a posečenog jer se isprečio na trasi koridora 11, raste u blizini Kraljeva
Za mnoge narode, pa i za Srbe, drvo je bilo stan božanstva. Drvo po tim verovanjima ima dušu ili je neka duša u njemu. Ta verovanja su prenošena sa predaka na potomke. Za hrast se verovalo da je izuzetno srećno drvo u čijoj se... »

Kraljevo
utorak

Sumaglica
-2 ˚C
sreda
Slaba ledena kiša
Slaba ledena kiša
-3˚ / 2˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-9˚ / 2˚
©2018 Netmark d.o.o.